Sport foci

Szenttamas.rs

 

Három mérkőzés, három vereség

Szombaton és vasárnap a Vajdasági Labdarúgó Liga bácskai csoportjában a 4. forduló mérkőzéseit játszották. Kikapott a szenttamási Srbobran, a turiai Mladost és a nádaljai Napredak együttese is.

A szenttamási labdarúgók Apatinban az OFK Mladost Apa focistái ellen egészen a 91. percig 1:0 arányban vezettek, ekkor a hazai csapat egyenlített, a győzelmet jelentő gólt pedig az apatini együttes csatára a 97. percben lőtte. A szenttamási kék-fehérek vezetősége úgy érzi, a bírák a hazai csapat felé hajlottak, és csak nekik köszönhetően nyertek az apatiniak. A klub vezetősége ezért közleményben fordult a Vajdasági Labdarúgó Szövetséghez és a nyilvánossághoz, amelyben elítélik a mérkőzésen történt bíráskodást. Szerintük a bíráskodás egész idő alatt nem volt sportszerű, a bírák pedig addig húzták a mérkőzést, amíg a hazai csapat be nem lőtte a győzelmet jelentő találatot. Hogy a közleménynek lesz-e foganatja, majd kiderül. A Srbobran együttese a következő fordulóban a kiserdei pályán a táblázat éllovasát, az óbecsei Bečej 1918 csapatát fogadja. A mérkőzés szombaton 16 órakor kezdődik.

Az ugyanebben a ligában szereplő turiai Mladost hazai pályán, súlyos, 6:3 arányú vereséget szenvedett a verbászi OFK Vrbas labdarúgó csapatától. A turiai focisták ezzel a táblázat 12. helyére csúsztak, az eddig lejátszott négy mérkőzésből csak egy győzelmük van. A Mladost a következő fordulóban az adorjáni Tisza együttesével mérkőzik.

Az Újvidéki Körzeti Ligában szereplő nádaljai Napredak labdarúgói szombaton a bácspetrőci Mladost együttese ellen idegenben 4:0 arányú vereséget szenvedtek. A nádaljai együttes három forduló után továbbra is sereghajtó a táblázaton.

P. L.