Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Véget ért a tavaszi bajnoki idény

 

A 30. forduló mérkőzéseit játszották az elmúlt hétvégén a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában. A szenttamási Srbobran labdarúgói szombaton hazai pályán az örök rivális dunagálosi (Gložan) Budućnost együttesét fogadta, az eredmény 4:2 lett a kiserdei csapat javára. Bár a Budućnost valamivel erősebb csapat, a kék-fehérek (újra) nagyon jól játszottak, és bebizonyították, hogy nem hiába vannak már huzamosabb ideje a liga élvonalában. A Srbobran csapata így összesen 54 pontot szerzett, és a tabella negyedik helyén fejezte be a 2016/2017-es bajnoki idényt. Csapatunk az elmúlt 30 találkozóból 16 győzelmet, 6 döntetlent és 8 vereséget tud maga mögött, ami nagyjából megfelel a sok évi átlagnak, de a szurkolók és a vezetőség is elégedett az elért eredményekkel. Viszont a csapat vezetősége és a játékosok is bíznak abban, hogy a következő bajnoki idényben a csapatnak sikerül egy magasabb rangfokozatba jutnia.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgói szombaton a  csonoplyai Sloga csapatához utaztak, és egy rendkívüli izgalmas találkozón minimális, 3:2 arányban kikaptak. Ez a vereség annyit jelentett, hogy a Mladost egy hellyel lejjebb csúszott a táblázaton, és 40 bajnoki ponttal a 6. helyen fejezte be az idényt. A csapat mérlege: 12 győzelem, 4 döntetlen és 14 elveszített takálkozó, a gólarány pedig 60:3. A turiai gárda ősztől valószínűleg változtat eddigi taktikáján, hiszen a liga egyik legerősebb csapatának számít, és nagyon sok találkozón csak a véletlennek köszönhetően maradtak alul.

A Szabadkai Ligában játszó nádaljai Napredak labdarúgó csapata vasárnap idegenben a sóvéi (Ravno Selo) a Proleter RS csapatával játszott, és 1:0 arányban kikapott. A Napredak az egész találkozón jól játszott, a védelem csak egyszer hibázott, de a hazai együttesnek ez elég volt a győzelemhez. A nádaljai csapat talán a legkellemesebb meglepetésnek számít ebben a bajnoki idényben, ugyanis egy rendkívül erős mezőnyben a táblázat 6. helyére került, ami szem előtt tartva a sok éven át folyó pangó labdarúgást, egyenesen diadalnak számít. A felfiatalított, komoly focit produkáló csapat a 2016/2017-es bajnoki idényben a 31 lejátszott mérkőzésből 16 győzelmet, 6 döntetlent és mindössze 9 vereséget könyvelt el, ami 54 bajnoki pontot jelent, és ez nagyon jó eredménynek számít.

A BácstopolyaKishegyesVerbászÓbecseSzenttamás Községközi Ligában szereplő Mladost-Radost labdarúgói a 18. forduló keretében Péterrévén vendégszerepeltek, és az ottani Jedinstvo együttesétől igen nagy, 9:4 arányú vereséget szenvedtek. A rajcsúri csapat néhány héttel ezelőtt még a magasabb rangfokozatba jutásért küzdött, most viszont már-már a kiesés határára került, ugyanis az idény utolsó mérkőzéseit sorra elveszítette.

A vásártéri piros-fehér gárda a 18 lejátszott mérkőzésből 8 győzelmet, 2 döntetlent és 8 elveszített találkozót tud maga mögött, és 26 bajnoki ponttal a táblázat 7. helyén fejezte be a bajnoki idényt. Mivel a csapatnak nagyon sok szurkolója van, mindenki bízik abban, hogy a nyár folyamán sikerül néhány erősítést hozni a csapathoz, illetve még jobban felkészülni az őszi bajnokságra.

P. L.