Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Csak a vásártéri labdarúgók győztek

 

Győzött a Mladost-Radost, döntetlent játszott a Srbobran és a turiai Mladost, és kikapott a Napredak labdarúgó csapata. Egy mondatban így foglalható össze az elmúlt hétvége a szenttamási csapatokat illetően.

A község labdarúgó csapatai nem szerepeltek túl jól az őszi idény második felében az elmúlt hétvégén játszott mérkőzéseken. A 13. forduló nem hozott ugyan váratlan eredményeket, de nem is rontott a már meglévő pozíciókon a tabellán.

A szenttamási Srbobran labdarúgói a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában, szombaton, a csonoplyai Sloga vendégei voltak, a nem túl nagy iramú mérkőzés pedig gól nélküli döntetlennel végződött. A kiserdei csapatnak a hazahozott egy pont is jól jött, hiszen továbbra is megtarthatta a második helyet a táblázaton, de tekintettel arra, hogy az első helyen álló, bácspetrőci Mladost focistái hazai pályán győztek, a Srbobran már három ponttal marad le az első helyről. Ezt a különbséget pedig a kék-fehéreknek az idény végéig nehéz lesz behozniuk. A következő fordulóban, november 19-én, a Srbobran labdarúgói Pacséron a Bačka ellen lépnek pályára.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgó csapata vasárnap Újnagyfényen (Novi Žednik) a Preporod csapatával játszott, és sima, 2:0 arányú vereséget szenvedett. A táblázat 13. helyén álló hazai gárda kiváló teljesítményt nyújtott, és megérdemelten nyerte meg a találkozót. A turiai csapat viszont egy hellyel lejjebb csúszott a táblázaton, és jelenleg 18 bajnoki ponttal a 7. A következő fordulóban, vasárnap, hazai pályán a Mladost az éllovas bácspetrőci Mladost focistáit látja vendégül. A találkozó 13 órakor kezdődik.

A Szabadkai Ligában játszó nádaljai Napredak labdarúgó csapata az elmúlt hétvégén a szeghegyi (Lovćenac) Njegoš csapatát fogadta. A mindvégig bizonytalan kimenetelű mérkőzésen a két csapat osztozott a pontokon, 1:1-es döntetlen eredmény született, ami mindkét csapat számára kedvez, hiszen feljebb jutottak a táblázaton. A Napredak jelenleg 14 bajnoki ponttal a 10. helyen áll. A nádaljai labdarúgók a következő fordulóban hazai pályán a bajmoki Radnički 1905 csapatával mérkőznek.

Az elmúlt hétvégén a négy szenttamási labdarúgó csapat közül egyedül a Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában szereplő szenttamási Mladost-Radost labdarúgói győztek. A rajcsúri csapat ugyanis vasárnap délután a péterrévei Jedinstvo csapatát fogadta, és magabiztos játékkal 4:1 arányban győzött. A Mladost-Radost eddigi mérlege 5 győzelem és 4 vereség, a csapat pedig jelenleg a táblázat 5. helyén áll. A következő fordulóban, november 18-án, a vásártéri labdarúgók az ómoravicai Sloboda vendégei lesznek.

 

P. L.