Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Jól szerepeltek községünk labdarúgói

 

Igazi gólzápor volt a kiserdei stadionban és a rajcsúri pályán, győzött a turiai Mladost is, a nádaljai Napredak pedig (újra) kikapott

 

Eddigi legfényesebb győzelmét aratta a szenttamási Srbobran labdarúgó csapata a 2017/2018-as bajnoki idény 26. fordulójában. A kék-fehérek soha nem látott gólzáporral, 9:0 arányban győzték le az újnagyfényi (Novi Žednik) Proleter együttesét. A Srbobran góljait Grabež (2), Hajdinac (3), Španović (2), Vujčić és Ćovin lőtte. A szombati találkozón a táblázat utolsó helyén álló vendégeknek szinte esélyük sem volt a győzelemre. A bajnoki idény végéig még négy forduló maradt hátra, a Srbobran együttese 61 ponttal vezet a táblázaton, és nagy a valószínűsége annak, hogy őszre magasabb rangfokozatban folytatja a versenyt. A következő (hétközi) fordulóban a kiserdei gárda a bácspetrőci (Bački Petrovac) Mladost vendége lesz.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgói több elveszített találkozót követően vasárnap délután végre nyerni tudtak. Hazai közönség előtt a táblázat 4. helyén álló zombori Radnički csapatát győzték le 3:1 arányban. A Mladost most elrugaszkodott a táblázat aljától, azonban a folytatásban minden mérkőzést meg kell(ene) nyernie ahhoz, hogy elkerülje a biztos kiesést. A soron következő szerdai találkozón, a turiai csapatra nagyon nehéz feladat vár, ugyanis a táblázat második helyén álló adorjáni Tisza együttesének vendége lesz. A mérkőzés 16 óra 30 perkor kezdődik.

A Szabadkai Ligában játszó nádaljai Napredak labdarúgó csapata a 26. fordulóban a kucorai Iskra csapatához utazott, és súlyos, 7:1 arányú vereséget szenvedett. A Napredaknak az elmúlt heti vereség után nagy szüksége lett volna az újabb bajnoki pontokra, azonban nem jött össze a dolog, így a csapat 18 bajnoki ponttal továbbra is a táblázat utolsó előtti helyén áll. Hogy lesz-e ereje a nádaljai gárdának feljebb kapaszkodni, és elkerülni a biztos kiesést ebből a rangfokozatból, egyelőre nem tudni. A következő fordulóban, szerdán, a nádaljai focisták ellenfele a Horgos 1911 csapata lesz.

A Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában szereplő szenttamási Mladost-Radost labdarúgó csapata vasárnap a rajcsúri pályán az ókéri (Zmajevo) Obilić labdarúgóit fogadta. A találkozó a hazai gárda fölényes, 5:0 arányú győzelmével ért véget. A vásártéri csapat ezzel a győzelemmel egy hellyel feljebb került a táblázaton, és 26 bajnoki ponttal a 4. helyen áll. A csapat eddigi teljesítménye 8 győzelem, 2 döntetlen és 6 elveszített találkozó. A következő fordulóban, vasárnap, a Mladost-Radost csapata Csikériapusztára (Radičević) utazik, ahol a Mladost együttesével mérkőzik.

 

szenttamas.rs