Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Kikapott a bajnok Srbobran

 

Gólzápor a vásártéren, kikapott az éllovas Srbobran csapata, (valószínűleg) sorsdöntő vereséget szenvedett a turiai Mladost, valamint értékes három pontot hozott haza a nádaljai Napredak. Egy mondtatban így lehetne összefoglalni a szenttamási labdarúgók szereplését az elmúlt hétvégén.

 

Az immár biztosan magasabb rangfokozatba kerülő szenttamási Srbobran labdarúgó csapata a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában a 2017/2018-as bajnoki idény 29. fordulójának keretében a táblázat 12. helyén álló pacséri Bačka együttesét fogadta, és 2:1 arányban elveszítette a találkozót. A szenttamási gárda számára ennek a mérkőzésnek már igazából nem volt tétje, így a játékban a kispadon ülő játékosok is lehetőséget kaptak. A nem túl nagy iramú mérkőzésen a vendégek megérdemelten győztek, a Srbobran együttesének pedig ez volt ebben a bajnoki idényben a második veresége. A csapat 67 bajnoki ponttal magabiztosan áll a táblázat első helyén. A következő fordulóban a Srbobran labdarúgói a szilbereki (Bački Brestovac) BSK együtteséhez utaznak.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgó csapatának szekere tovább gurul a lejtőn. A hétvégi fordulóban a turiai focisták idegenben a bácspetrőci Mladost ellen játszottak, és súlyos, 4:0 arányban kikaptak. A Mladost jelenleg sereghajtó a táblázaton, 29 bajnoki ponttal a 15. helyen áll. Ahhoz, hogy a csapat elkerülje a biztos kiesést ebből a rangfokozatból, a bajnokság végéig mindenképpen győzelemre van szüksége. A turiai labdarúgók vasárnap hazai pályán a csonoplyai Sloga csapatát fogadják.

A Szabadkai Ligában játszó nádaljai Napredak labdarúgó csapata az elmúlt hétvégén Bajmokon vendégszerepelt, ahol 3:1 arányban múlta felül a Radnički 1905 csapatát. A nádaljai csapat nagyon jól játszott, szükség volt a három bajnoki pontra, hiszen csak hajszálnyira vannak a ligából való kieséstől. A Napredak a 2017/2018-as bajnoki idényben mindössze 5 alkalommal győzött, ami úgy tűnik, nem lesz elegendő az ebben a rangfokozatban való további szereplésre. Azonban ki kell várni a bajnokság végét. A következő fordulóban a nádaljai labdarúgók hazai pályán a kiskéri (Bačko Dobro Polje) Sutjeska csapata ellen lépnek pályára.

A Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában szereplő szenttamási Mladost-Radost labdarúgói vasárnap a kishegyesi Egység csapatát fogadták. A rajcsúri csapat ezúttal is kiválóan játszott, és 6:1 arányban megnyerte a találkozót. Az újabb három bajnoki pont pedig egy hellyel feljebb hozta a vásártéri csapatot a tabellán, a Mladost-Radost jelenleg 32 ponttal a 4. helyen áll. A piros-fehérek következő mérkőzésére vasárnap Péterrévén kerül sor, amikor a nagy rivális, a Jedinstvo csapata ellen játszanak. A mérkőzés 17 órakor kezdődik.

 

P. L.