Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Magasabb rangfokozatban indul a Srbobran labdarúgó csapata

 

A szenttamási Srbobran Labdarúgó Klub focistái a 2020/2021-es bajnoki idényt egy fokkal magasabb rangfokozatban kezdik. A csapat ugyanis bejutott a Vajdasági liga északi csoportjába, mondta a kiserdei kék-fehérek elnöke, Nemanja Perendić.

 

A klub első embere nem titkolta elégedettségét, szerinte az elmúlt idényben a csapat kiválóan teljesített, és teljesen megérdemelten jutott a magasabb rangfokozatba. Nemanja Perendić az előző elnök Jovica Tešić Jole tragikus halála után vette át a klub irányítását. Jole fáradhatatlanul s folyamatosan dolgozott a stadion, az öltözők, a munkához szükséges épületek, a lelátók stb. felújításán, hogy a játékosok és a vendégcsapatok a legkorszerűbb követelményeknek megfelelő körülmények között edzhessenek és játszhassanak. Perendić folytatja a cseppet sem könnyű munkát, aminek rövid idő alatt látható és kézzelfogható eredményei vannak: − Visszatértünk abba a ligába, ahol három évvel ezelőtt éllovasok voltunk, és ez már magába sikerként könyvelhető el. Ugyanis ez egy olyan rangfokozat, amely kielégíti az itt focizók igényeit, és minden bizonnyal nagyban hozzájárul majd a minőséges labdarúgó-utánpótlás kineveléséhez. Semmi kétség sincs afelől, hogy a fiatalok körében újra népszerű a foci, hiszen a kiserdei pálya újra a minőséges mérkőzések színhelye lesz. Továbbra is nagy felelősség hárul a klub vezetőségére, hiszen igazolni és bizonyítani kell a szurkolóknak és a közönségnek, hogy (újra) megálljuk a helyünket az erősebb, és minőséges focit játszó klubok között. A bizonyítás lehetősége tehát adott, csak élni kell vele – mondta Nemanja Perendić. Hozzátette, a szurkolók nagy örömére az első előkészületi mérkőzésen a 11 játékosból 8 szenttamási játszott, ez pedig minden bizonnyal őszre még több embert csalogat a lelátókra. A játékosokkal Zoran Mijić koordinátor felügyelete alatt jelenleg négy edző dolgozik, több korosztályban mintegy 90 fiatal jár rendszeresen az edzésekre. Ki kell hangsúlyozni, hogy a foci mellett a pedagógiai munka is idetartozik, ezért külön odafigyelnek arra, hogy diplomás szakembereket alkalmazzanak.

− Nem kevésbé fontos, hogy az edzések mindenki számára teljesen ingyenesek. Nem szerettünk volna abba a csapdába esni, hogy a motivált és ügyes fiatalok anyagiak híján esetleg lemaradjanak a csapatmunkáról, az edzések elméleti és gyakorlati részéről, vagy vidékre járjanak edzeni. Pénz nélkül lehetetlen dolgozni, és nagy köszönet a szenttamási önkormányzatnak, hogy támogatja a klub munkáját. Nemcsak anyagilag, hanem például épületanyaggal is. Utóbbira jelenleg nagy szükségünk van, mert minél előbb be szeretnénk fejezni az öltözők és a mosdók néhány évvel ezelőtt megkezdett felújítását, festését, és bebútorozását. A végéhez közeledik a másik hatalmas munka, ez pedig a stadion, a lelátók és a körülötte lévő objektumok és járdák rendbetétele, valamint a parkolók kiépítése. Külön köszönet a segítségért a szenttamási Helyi Közösségnek is, mert ugyancsak mindenben támogat(ott) bennünket – mondta Perendić.

A kiserdei klub titkára, Miloš Drača közben elmondta, eléggé rögös volt az út a csúcsig és a magasabb rangfokozatig: − Az idény első részében hét mérkőzést játszottunk idehaza és mindegyiket megnyertük, a játékosok pedig a vendégszerepléseken is a maximumot nyújtották. A Srbobran a tavaszi idényben a koronavírus miatt mindössze két mérkőzést játszott, azonban ez is elegendő volt a második hely megszerzéséhez a táblázaton, ami egyenesen a magasabb rangfokozatba való jutást jelentette. Szerintem a csapatnak igenis a Vajdasági ligában van a helye, a jelenlegi felállásban pedig egy erős középmezőnyre számítunk. A játékosok többsége szenttamási, a klubot hárman hagyták el, helyükbe az utánpótlás csapatból jöttek át a legjobbak – magyarázta Miloš Drača. Egyúttal felkérte a fiatalokat, akik szeretik a focit és szeretnének bekapcsolódni a munkába, hogy délutánonként jelentkezzenek a klub kiserdei székhelyén.P. L. (Fotó: A. B.)

szenttamas.rs