Sport labdarúgás veteránok

Szenttamas.rs

 

A szenttamási veteránok megnyerték a tornát

A szenttamási Veterán Labdarúgó Klub volt a szervezője az idei Barátság elnevezésű labdarúgo tornának, amelyre az elmúlt hétvégén került sor a kiserdei stadionban. A Horvátországból, a boszniai Szerb Köztársáságból és Belgrádból érkezett csapatokat először a községi tanács sporttal megbízott tanácsosa, Jovica Andrić köszöntötte. Üdvözlő beszédében kifejtette, az ilyen találkozók lényege tulajdonképpen nem annyira a győzelem, mint inkább az egymás közötti társalgás és barátkozás.

A szenttamási csapat egyik kiemelkedő játékosa, Zoran Mijić elmagyarázta, ez nem az első találkozója a veteránoknak, ugyanis a szenttamásiak már ott voltak az elmúlt évi belgrádi Barátság Tornán, amelyet a Rušanj csapata szervezett: ‒ Valóban kellemesen meglepődtünk, hiszen a nagyon szívélyes fogadtatás mellett komoly baráti kapcsolatok alakultak ki a külföldi veterán csapatokkal. Igazából ez adta meg a motivációt ahhoz, hogy az idén mi vállaljuk a házigazda szerepét, és viszonozzuk a vendéglátást, ahova a Vlasenice és a Borovo Selo-i csapatok mellett a tavalyi szervezőket is meghívtuk. Ezúton szeretném külön megköszönni a támogatást elsősorban a szenttamási önkormányzatnak, ugyanakkor köszönet a számtalan védnöknek, sportrajongónak, fudballkedvelőnek, és mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy egy ilyen rangos nemzetközi labdarúgó tornát megszervezzünk – mondta Zoran Mijić.

A torna a Srbobran és a horvátországi Borovo selo csapatának összecsapásával kezdődött. A mindvégig jó iramú és bizonytalan mérkőzésen az első gólok a második félidő elején estek, amikor mindkét csapat betalált. Az 1:1-es edmény a mérkőzés utolsó percéig nem változott, amikor a szenttamásiak belőtték a győzelmet jelentő találatot, és 2:1 arányban nyertek. A hazaiak góljait Barna és Marjanov lőtte.

A második összecsapáson a Rušanj és a Vlasenica labdarúgói találkoztak, a mérkőzést a boszniai Szerb Köztársaságból érkezett vendégek nyerték, 2:0 arányban. A harmadik helyért a horvátországi és a belgrádi csapat játszott, a mérkőzés végeredménye 2:2 lett, a tizenegyesek jobb értékesítésével a bronzérmet a Rušanj labdarúgói nyerték meg. A döntőben a Vlasenica és a Srbobran együttese találkozott, ahol a házigazdák Topalov és Lalić találatával 2:0 arányban győztek és megnyerték a tornát. A torna legjobb játékosa a vlasenicai Kovačević, a legjobb kapus Todorović (Rušanj), a legeredményesebb játékos pedig Dujković (Borovo selo) lett, aki háromszor talált az ellenfél hálójába.

A torna egész ideje alatt a pálya mögötti részen folyamatosan terített asztalok álltak a vendégek rendelkezésére, hogy pótolni tudják a rengeteg kalóriát, amit a nagy melegben a mérkőzéseken leadnak.

Az ún. ,,harmadik félidő“, ahogyan a veteránok a torna utáni időszakot nevezik, a díjak és elismerések kiosztásával a Žabac étteremben folytatódott, egészen az esti órákig.

A díjkiosztót követően a szenttamási Veterán Labdarúgó Klub oszlopos tagja, Barna Tibor portálunknak elmondta, egy nagyon dinamikus, ugyanakkor szép rendezvényt sikerült megvalósítani a Kiserdőben: ‒ Reméljük, hogy a vendégek is elégedettek az itteni öregfiúk tornaszervezésével. Ez volt az első Barátság torna Szenttamáson, reméljük, hogy hagyományos lesz. Az ötlet onnan ered, hogy tavaly részt vettünk a Belgrádban, vagyis Rušanjban tartott rendezvényen, ahol ugyanezek a vendégek voltak, vagyis Vlasenica és mi. A negyedik csapat a Borovo selo-i Sloga, akivel amúgy is barátságot tartunk, és minden évben vendégeskedünk náluk, ugyancsak eljött a mai tornára, és remélem, hogy a folyatátásban mindegyikre eljönnek. Természetesen örülünk annak, hogy elsők lettünk, Rušanjban is elsők voltunk. Úgy mondják,hogy a labda kerek, és ezúttal nekünk volt legtöbb szerencsénk. A legfontosabb esemény az öregfiúknál talán éppen ez, vagyis a, harmadik félidő, ahol a barátság és a társalgás a fő cél – mondta a szenttamási labdarúgó.

 

Paraczky László