Hírek

Szenttamas.rs

 

Élen jár Szenttamás a kispályás labdarúgásban

Újra a Kraljevina Srbija csapata nyerte az aranyérmet és a legnagyobb serleget a szombaton zárult szenttamási labdarúgótornán. A torna az év legnagyobb és legtömegesebb téli sporteseményének számít a környéken.

Tavaly december 21-én indult a többhetes Újévi Labdarúgótorna a szenttamási sportcsarnokban. A szervezők a tornát Jovica Jolet Tešić Emléktornára keresztelték át, amivel tisztelettel adóznak a nemrégiben elhunyt spormunkás, labdarúgó és klubvezető emlékének. A csoportküzdelmek pénteken, január 3-án fejeződtek be, az elődöntőket és a döntő mérkőzéseket szombaton játszották.

Az eredmények:

16 órától a pionírok korosztályában a 3. helyért a kulai Hajduk és a Front Lainers játszott. A mérkőzést 2:1 arányban a Front Lainers csapata nyerte. 16 óra 30 perctől a serdülők korosztályában a zsablyai Milumi és a Da Mi Jo trending mérkőzött meg egymással. A zsablyai együttes 4:0 arányban kikapott.

A pioníroknál a döntő 17 óra 10 perckor kezdődött, az első helyért a Zotrix a Srbobran 1 csapatával játszott. A mérkőzés végeredménye 1:1-es döntletlen lett, a büntetőrúgásoknál a hazai csapat győzött 2:1 arányban.

A serdülő korosztályban a döntőben a Komšije és Joletovi Šampioni összecsapásának végeredménye 1:2 lett, így a Komšije gárdája a második helyen fejezte be a tornát.

A veterán korosztályban 19 órától a harmadik helyért a Leteći Holanđanin és a VMR Alatnica csapata mérkőzött meg egymással. A 2:2-es félidőt követően a „szerszámosok” csapata 5:2-re győzött, és megnyerte a bronzérmet.

A felnőtt kategóriában a bronzéremért a Gradina Sistem és a VMR Alatnica első csapata játszott. A harmadik helyet a temerini csapat nyerte meg, miután 2:1 arányú győzelmet aratott.

A veteránoknál a döntőben 20 óra 30 perctől a járeki Maxbet és a Berlinger Haus találkozott. Az óriási küzdelem mindkét csapat szurkolótáborának biztatása ellenére is 1:1-es döntetlennel végződött. A büntetők értékesítésénél a járeki csapat többet hibázott, így a szenttamási Berlinger Haus kapta az aranyérmet és a serleget.

A felnőttek kategóriájában az aranyéremért a szenttamási Kraljevina Srbija és a Fortuna csapata játszott, a mérkőzést 2:1 arányban a Kraljevina Srbija csapata nyerte. Az aranyérem és a legnagyobb serleg mellett a csapat pénzjutalmat is kapott.

A négy kategóriából tehát háromban szenttamási csapatok győztek, egyedül az ifjúsági korosztályban nem sikerült megszerezni az első helyet. A győztes csapatoknak az elismeréseket és a díjakat a szervezőbizottság vezetői, Jovica Andrić, a községi tanács tagja, Slobodan Subić, a Sport-, Rekreációs és Üdültetési Központ igazgatója, Todor Šimpraga, a szervezőbizottság tagja, Stefan Šijačić, a Szenttamási Sportszövetség elnöke, Ninoslav Jokanović, a Helyi Közösség elnöke és Nemanja Perendić, a Srbobran Labdarúgó Klub elnöke adták át. A felnőtt korosztályban a győztes csapatnak járó díjat a polgármester, Radivoj Paroški adta át.

A Kraljevina Srbija csapatkapitánya, Boris Bodonji a sajtó képviselőinek adott rövid nyilatkozatában kifejtette, a nagyszámú benevezést szem előtt tartva szerinte a torna az egyik legjobban megszervezett rendezvény a község területén: − Minden játékos élvezte az ilyen jól megszervezett és kiváló technikai körülmények között zajló összecsapásokat. Az elmúlt néhány hét alatt igazából egyetlen kifogást sem hallottam senkitől, ami egyúttal azt bizonyítja, hogy a szervezők az idén is mindent megtettek a mérkőzések zökkenőmentessége érdekében. Nagyon remélem, hogy jövőre is találkozunk – mondta Bodonji, akit egyúttal a torna legjobb játékosának is választottak.

− Újból bebizonyítottuk, hogy Szenttamáson jól működik a teremfoci. A rendezvény Vajdaság egyik központi labdarúgótornájává nőtte ki magát, hiszen már mindenütt hallottak rólunk, a fő célunk pedig továbbra is az, hogy ez így maradjon. Különösen szép, hogy az idén a pionírok és a serdülők korcsoportjában is szenttamási csapat lett az első, ami azt hivatott bizonyítani, hogy már van és lesz utánpótlásunk a folytatáshoz. Az első naptól kezdve a tornát óriási érdeklődés jellemezte, négy korcsoportban mintegy 80 csapat nevezett be, ebből 25 felnőtt csapat. Méginkább motiváló az, hogy Szenttamáson immár negyedik éve szervezzük a tornát, a környékünkön szervezett hasonló jellegű rendezvények pedig megszűnnek. 17 versenynapon 250 mérkőzést láthatott a közönség, ami valóban nagy szám – mondta Todor Šimpraga, aki megköszönte a támogatóknak, hogy hozzájárultak a színvonalas tornához. Kiemelte, a rendezvénynek ezúttal is volt humanitárius jellege, hiszen a tombolán befolyt összeget humanitárius célokra fordítják.

Slobodan Subić és Jovica Andrić a sajtó képviselőinek elmondák, már most megkezdődik a jövő évi torna szervezése: − Minden évben egyre többen vagyunk, nő a torna a népszerűsége, amihez alapos szervezés szükséges. Nem beszélve a rendezvény humanitárius jellegéről, amelyet a közönséggel közösen rendezünk. Örülünk annak, hogy az idén négy igazán szép jutalmat (tengerparti nyaralást) sorsoltunk ki, amiért külön köszönet jár a szenttamási önkormányzatnak. Visszavárjuk a csapatokat és a közönséget jövőre is – üzenték a szervezők.

Végül az idei torna legjobbjai: a felnőtt korosztály legjobb kapusa Miloš Andrić lett, a legjobb góllövő Miroslav Živojinov, a legobb játékos pedig Boris Bodonji. A veteránoknál a legjobb kapus Dušan Brojčin, a legtöbb találatot Borivoj Filipović érte el, a legobb veterán játékos címet pedig Zoran Zukić érdemelte ki. 

Paraczky László (Fotó: A. B.)

szenttamas.rs