Sport kosárlabda

Szenttamas.rs

 

Másodikak az országban

 

A Körzeti Versenyen elért II. helyezést és a Körzetek Közötti Zónaversenyen elért I. helyezést követően a szenttamási Svetozar Miletić Ginázium és Közgazdasági Iskola 3×3 lány kosárlabda-válogatottja bejutott az ország legjobb csapatai közé. A döntőre a Szerbiai Iskolai Sportszövetség szervezésében tegnap került sor Belgrádban, ahol a szenttamási lányok nyolc csapat közül a második helyezést érték el, és ezüstéremmel, továbbá egy hatalmas serleggel tértek haza. Válogatottunk a döntőben legyőzte a piroti, a paraćini, az újvidéki és a kragujevaci csapatot, csak a Stara Pazova csapatával szemben maradt alul. A lányok edzője, Slobodan Rakić elmondta, nagyon büszke a csapatra, és egy pillanatig sem kételkedett abban, hogy a Nevena Zorić, Tamara Ivkov, Mirjana Đokić és Jelena Gajinović felállású csapat jól teljesít a döntő mérkőzéseken is: ‒ A lányok sorra legyőzték a legjobb csapatokat, azonban a Pazova együttese valóban nagyon jól játszott, és a döntőre már csapatunk ereje is elfogyott, így a második helyre kerültünk. Ez az eredmény egy hosszantartó csapatmunka eredménye, és annak bizonyítéka, hogy a női kosárlabdának van jövője Szenttamáson – mondta a visszaérkezést követően Slobodan Rakić.

A lányok számára a gimnázium vezetősége és diákjai az intézmány udvarában fogadást rendeztek, ahol együtt ünnepelték az ezüstérmes válogatottat. Maja Tutorov igazgató üdvözlő beszédébe elmondta, mindanyian örülnek a sikernek és a hatalmas serlegnek: ‒ Gratulálunk a sikerhez! A diáktársaitokkal közösen örülünk annak, hogy ez a hatalmas serleg a szenttamási gimnáziumba került. Az országos döntőben elért második hely az intézmény egyik legnagyobb sportsikerének számít. Néhány évvel ezelőtt egy másik válogatott leánycsapatunk eljutott a döntőig, de végül negyedik lett. Ami nem sikerül akkor, azt most ez a csapat pótolta – mondta az igazgatónő.

Tamara Ivkov gimnazista, a kosarazók csapatkapitánya: ‒ A körzeti döntő Újvidéken volt, itt a második helyre kerültünk, ennek köszönhetően pedig eljutottunk a körzetek közötti zóneversenyre, amelyet Zomborban tartottak. Miután itt a legjobbak voltunk, jöhetett az országos döntő. Ott is nagyon jól kezdtünk, több győzelmünk is volt, azonban mire éremközelbe kerültünk, nem tudtunk győzni, mert a Pazova csapata fizikailag és pszichikailag is sokkal erősebb volt. Azonban a második hely is óriási öröm, hiszen a döntőig egyetlen vereségünk sem volt. Végül tegyük hozzá, a lányok a Srbobran Női Kosárlabda Klub aktív tagjai. 

P. L.