Sport kosárlabda

Szenttamas.rs

 

Győzött az Akademik

 

Az elmúlt hétvégén indult az őszi idény kosárlabdában. A II. Szerb Férfi Kosárlabda Liga újonca, a szenttamási Akademik hazai pályán a Smederevo 1953 csapatát fogadta, és 97:88 arányú győzelmet aratott.

Színültig megtelt szombaton este a szenttamási sportcsarnok, ugyanis hosszú évek után az Akademik kosárlabda csapata ismét a hazai élvonalban játszhat, méghozzá a második ligában. A kiváló tempóban zajló mérkőzésen szinte végig fej fej mellett haladt a két csapat. A mérkőzés esélyesebbjének számító Smederevo kosarazói nem túl régen még az első ligában versenyeztek, és kemény ellenfélnek bizonyultak az országos viszonylatban kevés tapasztalattal rendelkező szenttamási csapattal szemben. Azonban az Akademik kezdettől fogva irányította a játékot, a fiúk fegyelmezetten és Joca Andrić edző utasításait betartva játszottak, és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Akademik (Szenttamás): Smederevo 1953 (Szendrő) 97:88 (24:28, 35:16, 24:21, 14:23)

A szenttamási kosarazók a második fordulóban szombaton Novi Pazarba utaznak, ahol a város nevét viselő együttesel mérkőznek meg a bajnoki pontokért.

 

szenttamas.rs (Fotó: A. Š.)