Sporthírek

Szenttamas.rs

 

Kosárlabda

Az elmúlt hétvégén került sor a II. Regionális Kosárlabda Liga tavaszi idényének első mérkőzéseire. A liga Északi Csoportjában szereplő szenttamási Srbobran Kosárlabda Klub ifjúsági csapata a 12. fordulóban 97:70 (35:23, 15:16, 27:19, 20:12) arányban győzött a szabadkai Spartacus együttese ellen.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, aminek köszönhetően az első negyed kezdetén 7:14 volt az eredmény. A folytatásban azonban Krga és Antić többszöri hárompontos találatával csakhamar sikerült behozni a szabadkai csapat előnyét, majd a Srbobran fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását. A mérkőzés utolsó perceiben pedig már nem volt kérdéses, hogy melyik csapat győz. A szenttamásiak legjobbja Nemanja Trninić volt 36 ponttal, ebből egy hárompontos találattal.

A mérkőzést követően Jovica Andrić, a hazai csapat edzője nem titkolta elégedettségét. Mint mondta a szabadkai csapat rendkívül erős és mindig kellemetlen ellenfél, ám ezúttal a szenttamási fiúk mindent beleadtak, a győzelemhez pedig hozzájárult a közönség folyamatos szurkolása is: − Az agresszív és gyors játékért a fiúk mindannyian dicséretet érdemelnek. Sajnálom, hogy Igor Šijačić vállsérülés miatt nem játszhatott. Játékosaink a hat hétig tartó téli szünetből három hétig pihentek, a többi időt pedig a felkészülésre fordítottuk. Az edzések az utóbbi napokban egyre intenzívebbek voltak, ugyanis tisztában vagyunk azzal, hogy az ellenfél csak teljes fizikai és pszichikai készültséggel győzhető le. Egyúttal bevált a folyamatos cseretaktika is, a csapatból mindenki 6−7 percet játszhatott, ami azért fontos, mert így nem fáradtak el a játékosok. Külön köszönet Krga Nikolának, aki súlyos sérüléséből felépülve hosszú kihagyás után kiválóan teljesített – mondta a szenttamási kosarazók edzője. Hozzátette, a csapat ezidáig tíz mérkőzést játszott, a mérleg nyolc győzelem és két vereség. A másik jó hír pedig az, hogy a 12 fiatal játékosból 11 szenttamási kosarazó, tehát az utánpótlás már most biztosított. 

P. L. (Fotó: A. B.)

szenttamas.rs