Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Majdnem kikapott a Srbobran

 

Egy könnyűnek ígérkező mérkőzésből alig szerezte meg a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában szereplő Srbobran labdarúgó csapata az egyik bajnoki pontot

 

A szenttamási csapat szombaton a kiserdei stadionban a Tavankut együttesét fogadta. A kék-fehérek győzelemre, és újabb három bajnoki pontra számítottak a nem túl erős vendégcsapat ellen, ám az eredmény másképpen alakult. Az első félidőben folyamatosan támadtak a Srbobran labdarúgói, a vendégek szinte szóhoz sem jutottak. Ennek ellenére nem született gól, a szünetre 0:0-ás eredménnyel és mintegy 4 sárgalappal tértek a csapatok. A második félidő sokkal dinamikusabb volt, és teljesen más játékot hozott. A vendégek sokkal többet birtokolták a labdát, többet támadtak, sőt, az 59. percben mintegy 30 méteres szabadrúgást követően 1:0-ás vezetéshez jutottak. A hazai labdarúgókat meglepte a játék irama, ennek ellenére csupán az utolsó 10 percben gyorsították a támadásokat, míg végül a cserejátékosként pályára lépő Hodonicki Ervin a 86. percben egyenlített. Az 1:1-es végeredmény nem éppen kedvez a szenttamási csapatnak, ugyanis hat forduló után a Srbobran a táblázat 12. helyén áll. Az eddigi mérleg: egy győzelem, két döntetlen és három vereség. A következő fordulóban, szeptember 19-én a kék-fehérek Apatinba utaznak, ahol a Mladost APA csapatával mérkőznek.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgói szombaton Bajsán vendégszerepeltek, és a település nevét viselő csapattól 3:1 arányú vereséget szenvedtek. A Mladost eddig négy győzelemmel és két vereséggel egy hellyel lejjebb csúszott a táblázaton, és 12 bajnoki ponttal jelenleg az 5. helyen áll. A következő fordulóban, vasárnap, a turiai focisták hazai pályán a bácstóvárosi (Tovariševo) Vojvodina csapatát fogadják. A találkozó 16 órakor kezdődik.

A Szabadkai Ligában játszó nádaljai Napredak labdarúgó csapata vasárnap idegenben 0:0-ás döntetlent játszott az újnagyfényi (Novi Žednik) Preporod együttesével. A Napredak öt forduló után három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel 10 bajnoki ponttal a táblázat 5. helyén áll. A következő fordulóban a nádaljai labdarúgók a bajmoki Radnički 1905 csapatát fogadják. A találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik.

Győzelemmel rajtolt a Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában szereplő Mladost Radost labdarúgó csapata. A racsúri gárda vasárnap idegenben 4:1 (2:1) arányban bizonyult jobbnak a zentagunarasi Slavija csapata ellen. A gólokat Bálint (öngól), Rankić, Kurjački, Latinović és Mandić szerezte. A mérkőzést követően a szenttamási csapat elnöke, Trbojević Predrag elmondta, a Mladost Radost kiválóan játszott, a rajcsúri focisták folyamatosan uralták a pályát: − A vendégeknek szerencséjük volt, mivel az első gól öngól volt, és ezzel jutottak vezetéshez. Onnantól már mi diktáltuk a tempót, csatáraink pedig kiváló négy gólt lőttek. A következő fordulóban csapatunk szabad lesz, azt követően pedig a rajcsúri pályán a radičevići Mladost együttesét látjuk vendégül.

 

Paraczky László

szenttamas.rs