Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Kikapott a Srbobran és Mladost labdarúgó csapata is

 

Hazai pályán kapott ki a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában szereplő Srbobran labdarúgó csapata az őszi idény 4. fordulójában. A kék-fehérek szerdán 2: 1 arányban veszítettek a zombori Radnički együttesétől

 

A szenttamási csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést, az piros-fehérek csak a félidő végén veszélyeztették a Srbobran kapuját. Az első komolyabb lövésre egészen a 20. percig kellett várni, a zomboriak kapusa azonban bravúrral hárított. A szenttamásiak a 23. percben Marjanov hajszálpontos lövésével megszerezték a vezetést, mindössze két perccel később pedig kiváló helyzetet hagytak ki, amikor labda az üres kapu közepének tartott, ám a gólvonalról Knežević bravúrral megmentette a zomboriak hálóját. A folytatásban is több veszélyes lövést küldtek kapura a szenttamásiak, de Zorić minden alkalommal hárított. A félidő előtt rákapcsolt a Radnički, beszorították a szenttamásiak védelmét, és több jó helyzetet is teremtettek, de nem született gól. A második félidőben teljesen lelassult a játék, a vendégek azonban folyamatosan próbálkoztak. Az egyenlítő gólt Ožegović lőtte tizenegyesből a 68. percben. Innentől mindkét csapatnál újra felgyorsult a tempó, több jó helyzet adódott. A végeredményt jelentő gólt Knežević lőtte a 73. percben, így a vendégek három értékes bajnoki ponttal távoztak Szenttamásról.

A Srbobran csapata következő mérkőzését idegenben játssza, szombaton, szeptember 5-én Dunacsében (Čelarevo) a ČSK Čelarevo vendége lesz.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgói szerdán a táblázat 12. helyén álló pacséri Bačka csapatához utaztak, és 2:0 arányú vereséget szenvedtek. Ebben az idényben ez volt a turiai csapat első veresége. A Mladost most 9 ponttal a táblázat 4. helyén áll, míg a Srbobran a 12. helyre csúszott vissza.

P. L.

szenttamas.rs