Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Szenttamási labdarúgás: Csak egy csapat tudott nyerni

 

A négy szenttamási labdarúgó csapat közül az elmúlt hétvégén a nádaljai Napredak együttesét kivéve minden csapat kikapott.

 

A Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában szereplő szenttamási Srbobran csapata szombaton a kiserdei stadionban a hódsági Tekstilac együttesét fogadta. A kék-fehérek győzelemre és újabb három bajnoki pontra számítottak a középmezőnyben szereplő vendégcsapat ellen, ám az eredmény másképpen alakult, azaz 0:2 arányban kikaptak. A vereséget követően a Srbobran együttese két hellyel lejjebb csúszott a tabellán, és jelenleg a 15. A nyolc bajnoki mérkőzésből a kiserdei csapat mindössze egy alkalommal győzött, ami nagyon kevés. A következő fordulóban, október 4-én a kék-fehérek a bácspetrőci Mladost csapatához utaznak. Amennyiben szeretnének elrugaszkodni a táblázat aljától, a szenttamási labdarúgóknak mindenáron győzniük kell.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgói szombaton Verbászon vendégszerepeltek, és a település nevét viselő csapattól 4:2 arányú vereséget szenvedtek. A Mladost a vereséget követően egy hellyel lejjebb csúszott a tabellán, öt győzelemmel és három vereséggel jelenleg a 6. helyen tanyázik. A turiai együttes a jövő vasárnap a cservenkai Crvenka csapatát fogadja. A találkozó 15 óra 30 perckor kezdődik.

A Szabadkai Ligában játszó nádaljai Napredak labdarúgó csapata szombaton hazai pályán a kishegyesi Egység csapatát fogadta, és 3:0 arányban győzött. A hetedik fordulót követően a nádaljai csapat 16 bajnoki ponttal a táblázat 5. helyén áll, a csapat mérlege 5 győzelem és 1-1 döntletlen, illetve elveszített találkozó. A következő hétvégén csapatunk a njegoševoi Proleter együttesének vendége lesz.

A Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában szereplő Mladost- Radost labdarúgó csapata vasárnap, hazai pályán, a radičevići Mladost együttesét fogadta. A találkozót a vendégcsapat nyerte 2:1 arányban. A szenttamási csapat első embere, Predrag Trbojević a mérkőzést követően elmondta, az első félidőben nagyon rosszul játszottak, ami talán annak tudható be, hogy vendégek már az összecsapás első perceiben megszerezték a vezetést: − A második félidőben viszont kaptunk egy jogosan megítélt büntetőt, amit Rankić sikeresen értékesített, és az egyenlítést követően szemmel láthatólag felgyorsult a Mladost-Radost játéka. Sokkal jobban játszottunk, szinte teljesen átvettük a játék irányítását, továbbá több jó helyzetet is kihagytunk. A mérkőzés hajrájában Mrdjenović játékvezető egy kétségbe vongató 11-es ítélt a vendégeknek, akik az ajándékba kapott lehetőséget ki is használták, s elvitték a három pontot Szenttamásról – mondta Trbojević. Hozzátette, a következő fordulóban a rajcsúri csapat a péterrévei Jedinstvo vendége lesz, és bízik abban, hogy kedvező eredménnyel térnek haza.

 

P. L.

szenttamas.rs