Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Újabb győzelem a Kiserdőben

Felemás eredménnyel szerepeltek a szenttamási labdarúgó csapatok az elmúlt hétvégén játszott mérkőzéseken. Hazai pályán nyert a Srbobran, a nádaljai Napredak otthon, a turiai Mladost pedig idegenben veszített.

 

A tavaszi bajnoki idényben egymásután negyedik győzelmét aratta az elmúlt hétvégén a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában versenyző Srbobran labdarúgó csapata. A kék-fehér gárda ezúttal hazai pályán 4:1 arányban bizonyult jobbnak a dunacsébi (Čelarevo) ČSK Pivara együttesétől. A szenttamási csapat góljait Marjanov (2), Jovanović és Rajčanji lőtte, a vendégek becsületgólját pedig Nikolaš szerezte. A kiserdei csapat újabb három ponttal egy hellyel feljebb került a táblázaton, és jelenleg a 10. A következő, hétközi fordulóban, április 7-én a Srbobran a táblázat közepén álló Tavankut vendége lesz. A mérkőzés 16 órakor kezdődik.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgói vasárnap délután Szépligeten (Gajdobra), az ottani Hercegovac ellen játszottak, és 2:0 arányú vereséget szenvedtek. A turiai labdarúgók így elmulasztották a lehetőséget, hogy a táblázaton bekerüljenek az első három csapat közé, és jelenleg 22 forduló után 42 bajnoki ponttal a 4. helyen állnak. A Mladost április 7-én 16 órától hazai pályán a Bajša együttesét fogadja.

Szombaton és vasárnap a huszadik forduló mérkőzéseit játszották a Szabadkai Ligában. A nádaljai Napredak labdarúgói hazai pályán az újnagyfényi (Novi Žednik) Preporod csapatát fogadták és 1:0 arányban kikaptak. A vereséget követően nádaljai labdarúgó csapat egy hellyel lejjebb csúszott a táblázaton, és jelenleg 35 bajnoki ponttal az 5. helyen áll. A következő hétvégén a Napredak a bajmoki Radnički 1905 csapatával mérkőzik. Tekintettel arra, hogy a vendéglátók ebben a bajnoki idényben a táblázat alsóházában vannak, a nádaljai labdarúgók legalább egy, de akár három bajnoki pontra is számítanak.

 

P. L. (Fotó: A. B.)

szenttamas.rs