Hírek

Szenttamas.rs

 

Az Agromaus csapata nyerte a nádaljai kispályás labdarúgó-tornát

 

Két héten át tartott a kispályás labdarúgó-torna Nádalján, amelyet a település védőszentje, Szent-Iván alkalmából először szerveztek meg a Dél-bácskai faluban.

 

Tekintettel arra, hogy az utóbbi hónapokban a koronavírus-járvány miatt sorra lemondták a sportrendezvényeket (is), a nádaljai torna iránt hatalmas érdeklődés nyilvánult meg, a tartomány területéről összesen 37 csapat jelentkezett. A szabályok értelmében egy csapatban (kapus nélkül) legfeljebb öt játékos vehetett részt.

A verseny június 26-án kezdődött, a jelentkezőket hat csoportba sorolták, Így egy csoport kivételével – ahol hét csapat volt – mindegyikben 6-6 csapat versenyzett: először egymással, majd a legjobbak a más csoportok győzteseivel. A torna legjobbja, a házigazda, Agromaus csapata lett. Nikola Savin, csapatkapitány, aki egyúttal torna egyik szervezője is volt elmondta, rendkívül erős volt a mezőny, nagyon jó mérkőzéseket láthatott a közönség: − A csoportküzdelmek során egy vereség, egy döntetlen és három győzelem volt a csapat mérlege, amivel a második helyre kerültünk a csoportban. A nyolcaddöntőben az újvidéki csapatot könnyen legyőztük, a negyeddöntőben pedig a másik, ugyancsak erős nádaljai csapattal mérkőztünk, és ezt a meccset is megnyertük. Az elődöntőben egy újabb újvidéki csapattal mérkőztünk, és 3:0 arányban nyertünk, majd a döntőben a bácsföldvári Auto servis Kundrić csapatát győztük le, 4:1 arányban. Első alkalommal sikerült tehát megnyerni a tornát, és itthon tartani a hatalmas serleget – mondta a nádaljai csapatkapitány.

A győztes csapat a serleg és az érmek mellett 100 ezer dinárt, a második helyezett Auto servis Kundrić csapata az ezőstérem melllett 30 ezer dinárt, míg a harmadik helyen végzett verbászi Jasike csapata bronzérmet és 10 ezer dinárt nyert.

A nádaljai labdarúgó-tornának egyúttal humanitárius jellege is volt, a szervezők a helyi Sofija Markuljević és Lana Jovanović gyógykezelésére önkéntes adományokat gyűjtöttek.

P. L. (Fotó: A. B.)

szenttamas.rs