Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Versenyben vannak a szenttamási labdarúgó lányok

 

A szenttamási sportélet a közelmúltban újabb klubbal gazdagodott. A Mladost Női Labdarúgóklub az elmúlt hétvégén már az első versenycsoportba is bekapcsolódott, a hazai közönség előtt pedig első hivatalos mérkőzését szeptember 9-én játssza. A szenttamási lányok ellenfele a ŽFK Stajićevo 2017 csapata lesz, a mérkőzés a vásártéri pályán 10 óra 30 perckor kezdődik.

 

A női labdarúgó klub megalakításának ötlete Szenttamáson egy évvel ezelőtt merült fel, amikor a nyári szünetben óriási érdeklődés mutatkozott a ,,világ legfontosabb mellékes dolga” iránt. Egy klub is alakult, amely a rajcsúri Mladost-Radost labdarúgóklub keretei között működött. Innetől viszont egy komolyabb munka indult, amely hivatalosan október 21-én vette kezdetét. Az edzésekre egyre többen jártak, a kicsiny klub 29 főre duzzadt, és már teljesen világos volt, hogy szükség van egy versenyképes, önállóan működő csapat megalakítására.

Az edzéseket kezdetben heti két alkalommal a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tornatermében tartották, a csapatról akkor néhány tapasztalt fudballszakértő, Kuszli Dorina, Rencsár Dezső Veljko Radovanović és Barna Tibor vezetett gondot. A komoly munkát azonban a munkahelyi és más kötelezettségek miatt Kuszli Dorina, Veljko Radovanović és Barna Tibor nem tudták hosszabb távon felvállalni, a csapat új edzőjének szerepét a Mladost-Radost labdarúgó klub kapusa, Miloš Drača vállalta el. Idén május elsejétől pedig a csapat Rencsár Dezső és a Mladost- Radost elnöke Predrag Trbojević személyében új vezetőséget kapott.

A folytatást illetően Rencsár Dezső elmondta, miután átvette a csapat irányítását, a lányokkal ,,kiköltöztek” a rajcsúri stadionba, ahol heti három alkalommal ezdenek: ‒ Tekintettel arra, hogy a versenycsoportokban való szerepléshez pályázni kell, szükség volt a klub hivatalos megalakítására. Az alapító ülésre a városi sportcsarnokban került sor az idén július 17-én. Az újonnan alakított klub a Mladost Női Labdarúgóklub nevet vette fel, megválasztották a 14 tagú elnökséget, az új edző pedig Miloš Bošnjak lett. A lányok számára az első mezeket Kovács Blanka tornatanárnő biztosította, az akcióba később Szenttamás község, a NIS és a Mrđa vállakozás is bekapcsolódott.

A Srbobran labdarúgóklub a nyár folyamán olyan döntést hozott, hogy az új klub rendelkezésére bocsájtja a kiserdei pályákat, így a Mladost tagjai augusztus 1-jétől itt játszhatják az előttünk álló idény mérkőzéseit.

 

P. L.