Sport női kosárlabda

Szenttamas.rs

 

Fölényes győzelem és első hely

Az őszi bajnoki idény legnagyobb pontkülönbségű győzelmét aratta a Srbobran Női Kosárlabda Klub a II. Szerb Női Kosárlabda Liga 8. Fordulójában. A szenttamási csapat 90:31 arányban bizonyult jobbnak a verseci Hemofarm csapatánál, és a jobb arányú pontdobásoknak köszönhetően felkerült a táblázat első helyére.

A lányok gyorsan elfelejtették a szerdai kupában elszenvedett vereséget, és – bár a győzelem várható volt ‒ teljes erőbevetéssel álltak ki a táblázat utolsó helyén álló ellenféllel szemben.

A szenttamási csapat már az első negyedben 21:8 arányban elhúzott, a másodikban pedig 21:2 volt az arány. A ,,hosszú” szünetet követően a szurkolótábor is folyamatosan elcsendesedett, hiszen a biztos győzelem már ott lógott a levegőben. A harmadik játékrész végén 27:12 lett az eredmény, az utolsó felvonásban pedig 18:9. A mérkőzésen, melyen lehetőséget kaptak a hosszabb időt kispadon töltő játékosok is, a legeredményesebb játékos Ivana Curaković volt, aki 25 pontot ért el.

Slobodan Subić edző nyilatkozatában nem titkolta elégedettségét a nagy arányú győzelmet illetően: ‒ Nem annyira az eredmény számított, inkább az, hogy a lányok egy nagyon komoly fizikai, erőnléti edzésként álltak a találkozóhoz. Ez az, ami dicséretet érdemel, vagyis hogy a már eldőlt mérkőzés ellenére sem hagyták alább a tempót, sőt növelték is. A másik oldalról viszont tudni kell, hogy a verseci csapat annak idején a leghíresebb és legerősebb csapatok között szerepelt az országban, ma viszont a klub mélyponton van. Ez a mai játékukon vissza is tükröződött. Személy szerint nagyon szurkolok nekik, hogy mielőbb kilábaljanak ebből a nehéz helyzetből. Az amire most nagyon oda kell figyelni, az őszi idény utolsó fordulója, amelyet idegenben, pontosabban Šabacon játszunk a Duga együttese ellen. Mivel szeretnénk megtartani az első helyet a tabellán, a szenttamási lányoknak mindenképpen győzelemre van szükségük. Szem előtt kell tartani azonban, hogy a Šabac az idén hazai pályán egyetlen mérkőzést sem veszített. Ismétlem, ha az első ligára pályázunk, mindeképpen le kell győzni őket – mondta a szenttamási kosarazó lányok edzője. 

P. L. (Fotó: A. B.)