Hírek

Szenttamas.rs

 

Jelentős győzelmet arattak szenttamási kosarazónők

II. Szerb női kosárlabda liga, Szenttamás, 2019.02.09.

Városi Sportcsarnok, 500 néző, játékvezetők: M. Jovičin, U. Knežević

ŽKK Srbobran (Szenttamás) – ŽKK Proleter 023 (Nagybecskerek) 92:81 (23:23, 20:13, 27:17 és 22:28)

ŽKK Srbobran: 4. Branka Subić, 5. Ivana Curaković, 6. Nataša Božić, 7. Maja Stajkovski, 8. Mirjana Zorić, 9. Jelena Curaković, 10. Tamara Ivkov, 11. Sanja Dundjerski, 12. Jelena Čurčić (C), 13. Mirjana Djokić és 15. Zorana Tanurdžić.

ŽKK Proleter 023: 5. Nadja Palinkaš, 6. Magdalena Dunai, 9. Jelena Muratović, 10. Sofija Olić, 11. Mia Milošević, 12. Jelena Bosnić, 21. Bojana Škundrić, 22. Nikolina Mihajlović, 23. Maša Milinković.

A II. Szerb Női Kosárlabda Liga 2018/2019-es idényének 10. fordulójában a Srbobran Női Kosárlabda Klub első csapata mindent beleadott, hogy hazai közönség előtt legyőzze a nagybecskereki kosarazónőket. A mérkőzés első részében a vendégek keményen ellenálltak, láthatóan szervezettebben játszottak, a hazai csapat viszont nem találta meg a kellő utat az ellenfél visszaszorítására. Néhány pontos különbséggel hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, végül az első szünetre 23:23, azaz döntetlen eredmény született. A második játékrészben viszont elkezdett működni a Curaković nővérek által vezetett ,,szenttamási mozdony”, aminek köszönhetően a Srbobran együttese először 12, majd 10, ezt követően pedig 7 pontos előnyre tett szert. A hosszú szünetet követő harmadik játékrészben a hazaiak már teljesen uralták a játékot, olyannyira, hogy két alkalommal 20 pontos előnyük is volt. Az utolsó részben, amikor már szinte biztos volt a győzelem, a szenttamási lányok kicsit lazítottak, és ez majdnem megbosszulta magát, hiszen a vendégek szívós játéka újra kibontakozott. A fordításra azonban már nem volt ideje a nagybecskereki csapatnak, a bajnoki pontok Szenttamáson maradtak.

A mérkőzésen a hazai csapatból a Curaković nővérek közül Ivana 24, Jelena pedig 19 pontot dobott. A vendégek legjobbja Sofija Olić volt 30 találattal.

A találkozót követően Jelena Curaković elmondta, a mérkőzéshez teljes erőbevetéssel és komolysággal álltak, ugyanis a csapat számára hazai közönség előtt ,,kötelező” a győzelem: ‒ Úgy érzem, mindenki maximálisan teljesített, de ettől függetlenül voltak hibák is, ami szerintem egy ilyen találkozó velejárója. A mérkőzést követően az edzőnk elárulta, hogy a nagybecskereki csapatot idegenben eddig senki sem győzte le, csak mi. Csapatunk viszont ezidáig idehaza sorozatban szinte minden találkozót megnyert, és ebben bízunk a jövőben is – mondta a szenttamásiak egyik legjobb játékosa.

A Srbobran edzője, Slobodan Subić nem titkolta elégedettségét a győzelem miatt, és megjegyezte, a legutóbbi vereséget követően ez biztosan pozitívan hat a csapat további célkitűzésére: ‒ A két héttel ezelőtti belgrádi vereség annak tudható be, hogy nagyon rosszul működött a védelem, ami egyébként csapatunk egyik erőssége. A másik dolog viszont, hogy a mérkőzés teljes ideje alatt, tehát 40 percig muszáj folyamatosan a játékra összpontosítanunk, mert minden egyes hibát, kihagyást az ellenfél keményen megbüntet. Az utolsó játékrészben különösen megmutatkozott, hogy ez mennyire fontos, hiszen a vendégek 28 pontot értek el, mi pedig mindössze 22 alkalommal találtunk a kosárba. Ilyesmit nem szabad megengedni – mutatott rá a szenttamási kosarazónők edzője. Egyúttal megköszönte a lelkes szurkolótábor támogatását.

A Srbobran csapata a következő fordulóban, február 16-án a kragujeváci Radnički vendége lesz. 

Paraczky László