Sporthorgászat

Szenttamas.rs

 

Taroltak a belcsényiek Szenttamáson

 

A Duna‒Tisza‒Duna-csatornán, a szenttamási Nagyhíd közelében került sor szeptember 30-án a Szenttamási Kupa horgászversenyre. Az idei, sorrendben 71. versenyre a gyülekező a „megszokott” helyen volt, ahonnan a vidékről érkezett és helyi sporthorgászok közös reggelijét követően a horgászhelyek kiosztása és a csali beszórása következett.

István Károly, horgászbíró, a helyi Šaran Sporthorgász Egyesület elnökségi tagja portálunknak elmondta, az Adáról, Péterrévéről, Nagybecskerekről, Moholról, Nagybecskerekről stb. benevezett csapatokból végül is három szektorban 54 versenyző állt rajthoz, akik négy órán át horgásztak. Az eredmények a következőképpen alakultak:

Az első szektor legjobbja a hódsági Ilić Goran (7295 gr) lett, a második helyen a mitrovicai Savanov Đorđe (6355 gr) végzett, a harmadik pedig a belcsényi Dražić Nikola (5845 gr) lett. A második szektorban az első helyre a bácsföldvári Hanák Attila (10200 gr) került, a második a belcsényi Bočković Igor (9350 gr) lett, a harmadik pedig az ugyancsak belcsényi Kosanović Savo (4920 gr). A harmadik szektorban az aranyérmet a péterrévei Dobos Imre (8895 gr) nyerte, a második a belcsényi Šetalo Nebojša (8855 gr) lett, a harmadik helyre pedig a nagybecskereki Joskov Antal (8385gr) került.

Csapatversenyben a legjobb a belcsényi Jaz csapat lett, 23715 ponttal, tehát ezúttal ők vitték haza a szenttamási vándorserleget. A második helyre a péterrévei Kecsege csapata (20385 pont) került, a harmadik pedig az ugyancsak belcsényi Karaš csapat lett, 18020 ponttal.

István Károly elmondta még, a verseny ideális és szélcsendes időben zajlott, a horgászok pedig a díjkiosztást követően közös ebéden vettek részt. Az 54 horgász négy óra alatt 270 kg halat fogott. A kupaverseny költségeit teljes egészében a Šaran Sporthorgász Egyesület fedezte. 

Paraczky László