Hírek

Szenttamas.rs

 

A szenttamási nyaraló várja az első vendégeket

 

A szerb–montenegrói határon valószínűleg június közepétől koronavírus teszt nélkül utazhatnak a szerb állampolgárok a montenegrói tengerpartra. A szenttamási Plava obala nyaraló Sutomoreban felkészült az első vendégek fogadására – nyilatkozta hétfőn a nyaraló megbízott igazgatója, Miroslav Reljić.

 

Az igazgatót a hivatalos nyár első napján kerestük fel irodájában, és affelől érdeklődtünk, hogy − tekintettel a koronavírus által előállt helyzetre – az idén lesznek-e változások a szenttamásiak kedvenc nyaralóhelyén, és ha igen, akkor ezek a változások miben nyilvánulnak meg. Miroslav Reljić elmodta, a község polgárai évek óta több havi törlesztésre is nyaralhatnak, eddig mindössze néhányan mondák le a foglalást, néhányan pedig másik időpontot kértek. További lényeges változásra nem számítanak: − Az emberek folyamatosan érdeklődnek, hívnak bennünket telefonon, hogy lesz-e nyaralás, mi pedig a határok megnyitására várunk. Nagyon bízunk abban, hogy ez június közepén megtörténik. Az ottaniakkal folyamatos kapcsolatban vagyunk, és már most biztos, hogy a tervezett nyaralási programokkal minden rendben lesz. Az általános védekezési intézkedések betartásával a sutomorei strandok május 18-án nyíltak meg, dolgoznak az éttermek, a kerthelyiségek is. Nyaraló vendégeink 60 százalékát szenttamásiak képezik, a többiek főleg külföldiek. Pár napon belül tájékoztatunk minden nyaralás iránt érdeklődő polgárt az ún. megelőző eljárásról, amely idén, sajnos, nélkülözhetetlen lesz – sorolta az igazgató. Kiemelte, amennyiben valaki már kifizette a nyaralást, kérhet másik időpontot, amennyiben viszont meggondolta magát, a teljes összeget visszafizetik.

− Ami a Plava obala állapotát illeti, a múlt század nyolcvanas éveiben készült épületen évről évre folyamatosan újítunk valamit, hiszen a vendég számára a kényelem és a pihenés a legfontosabb. Az idén mintegy 10 éve húzódó problémát sikerült megoldanuk, mégpedig a folyamatos melegvíz biztosítását. Kicseréltük a teljes vízvezetéket, továbbá a napkollektorokban a csöveket, s mindez több mint 7 ezer euróba került. Mindent megjavítottunk, amit kellett, megtörtént a szobák festése, minden szobában van légkondicionáló és hűtőszekrény, ahol szükség mutatkozott, kicseréltük a matracokat, új törölközőket vásároltunk, az idén már az egész épületben lesz vezeték nélküli internet. Tervben van még a recepció felújítása, ezt is szeretnénk a lehető legrövidebb időn belül befejezni – mondta Miroslav Reljić.

Megismételte, hogy az idei nyaralási idény teljes egészében a járványügyi helyzettől függ, ennek ellenére a szenttamási objektum és a személyzet teljesen felkészülten várja a pihenni vágyókat, ahogyan eddig is.

A szenttamási nyaraló a montenegrói tengerparton Sutomore központjában található, mintegy 30 méterre a strandtól. A létesítményben 34 szoba áll a vendégek rendelkezésére 104 fekvőhellyel. Közülük 2 négy személyes apartman, 14 kétágyas, 6 háromágyas, 10 négyágyas és 2 ötágyas szoba bérelhető erkélyekkel. A társalgóterem a harmadik emeleten található, plazmatévével és műholdvevővel ellátva. A vendégek számára az étkezés a nyaraló közvetlen közelében lévő négycsillagos, háromszintes Izvor étteremben igény szerint előre rendelhető: − Nagyon régóta együttműködünk az étteremmel, vendégeink számára az árak is kedvezőbbek. Igazi hazai ízek, mindennap főtt ebéd és vacsora várja a vendégeket – mondta végezetül Reljić.

 

Paraczky László

Sutomorei nyaraló

Sutomorei nyaraló

Sutomorei nyaraló

 

Paraczky László