Felhívás

Szenttamas.rs

 

 

Mától igényelhető a 100 eurós támogatás

 

Szerbia minden nagykorú polgára mától (május 13.) igényelheti a kormány által biztosított 100 eurós segélyt.

A támogatás a Kincstári Igazgatóság (Uprava za trezor) portálján igényelhető (az idp.trezor.gov.rs oldalon), miután a polgárok megadták az igazolványszámukat, illetve a személyi számukat (JMBG). Emellett meg kell nevezniük azt a bankot, amelynél folyószámlájuk van.

Péntektől már telefonon is igényelhető lesz a támogatás, és hamarosan ezeket a telefonszámokat is nyilvánosságra hozzák.

A jelentkezés június 5-ig tart. Aki átadja igénylését a 100 eurós a kifizetés legkésőbb június 1-jén kezdődik, amennyiben a jelentkezőnek nincs bankszámlája, a jelentkezés során jeleznie kell, melyik pénzintézetnél kíván egyszeri számlát, amelyet a pénz felvételét követően megszüntetnek. Ezekről a számlákról a pénzt csak készpénz formájában lehet felvenni, míg, ha a saját számlájára kéri a polgár, akkor bárhogyan használhatja. Az egyszeri segélyt más személy számlájára nem lehet igényelni.

A szerb pénzügyminiszter megerősítette: pénteken, május 15-én kezdik utalni a nyugdíjasok és a szociális segélyben részesülők számára a 100 eurós segélyt.

 

szenttamas.rs