Hírek

Szenttamas.rs

                                                       

Augusztus 24-én tartják a Szenttamási Barázda rendezvényt

 

A sorrendben XX. Szenttamási Barázda 2019. augusztus 24-én 8 órai kezdettel kerül megrendezésre a Pionir Rt. Mezőgazdasági Vállalat parcelláján, az Újvidéki út jobb oldalán (kb. 3 km-re a településtől).

A rendezvény célja a mezőgazdasági termelés és a mezőgazdasági mechanizáció népszerűsítése és fejlesztése, valamint a mezőgazdaságban szerzett tapasztalatok közvelen megosztása. A versenyen részt vehet minden traktorista, nemre és korra való tekintet nélkül, függetlenül attól, hogy mezőgazdasági vállalat, illetve földműves szövetkezet dolgozója, vagy önálló mezőgazdasági termelő.

A résztvevők búzatarló leszántásában versenyeznek (25 centiméter mélységre) könnyű és nehéz traktorokkal.

A kategóriák:

1. Könnyű - A csoport (1-2 fejes ágyekék és váltvaforgatók).

2. Közép - B csoport (3 fejes ágyekék vagy váltvaforgatók).

3. Nehéz - C csoport (4 vagy többfejű ágyekék vagy váltvaforgatók).

Mindhárom kategória első, második és harmadik helyezettje díjban részesül.

A 20. Szenttamási Barázda rendezvény reggel 7 és 8 óra között a résztvevők gyülekezésével kezdődik, 8 órára pedig a vendégek érkezését várják. A rendezvény ünnepélyes megnyitójára 8 óra 30 perckor kerül sor, maga a szántóverseny pedig 10 órától 12 óráig tart. A díjkiosztást 14 órára tervezik.

A szántóverseny ideje alatt a látogatók számára megszervezik az immár hagyományos sportversenyeket, amelyek teljesen ingyenesek, a győztesek pedig értékes nyereményekre számíthatnak.

A résztvevők számára biztosított a közös reggeli és az ebéd, a nők, a gyermekek, valamint a várandós anyukák pedig külön meglepetésben részesülnek. A rendezvényen a jó hangulatot élőzene biztisítja.

A szenttamási szántóversenyre a benevezéseket augusztus 21-ig a szenttamási helyi közösségben fogadják, 8 és 14 óra között, illetve a a 021/730-133-as vagy a 063/10-77-652-es telefonszámon.

 

Paraczky László