Egyházi élet

Szenttamas.rs

 

Szombaton lesz a búcsú Szenttamáson

         A szenttamási római katolikus templomot a Szent Kereszt Felmagasztalásának tiszteletére szentelték fel, a templombúcsú szeptember 14-én van.
Ezen a napon reggel 8 óra 30 perckor a templom előtt gyülekeznek a hívők, 8 óra 45 perckor pedig az ünnepi menet a Kálváriára vonul, ahol 9 órától keresztúti ájtatosságot tartanak. A hívők odafelé menet és visszafelé is imádkoznak és énekelnek. Azt követően 10 órától a templomban ünnepi szentmisére kerül sor, szentbeszédet Bende Zsolt bajmoki plébános mond. A szentmise után a templomudvarban „Téged Isten dicsérünk” – hálaadás lesz, amelynek keretében megszentelésre kerül a teljesen felújított templomtető.
Az ünnepségre ezúttal is érkeznek vidéki atyák, itt lesz, többek között Péter Antal óbecsei, Brasnyó Ferenc kishegyesi, Juhász György kulai, Vajda Károly veprődi, Szabadi Károly verbászi, és Tóth Árpád péterrévei atya, továbbá Tojzán László bajmoki káplán, valamint Szarvas Péter helyi plébános.
Az ünnepi ceremónián a helyi önkormányzat képviselői mellett jelen lesznek Szenttamás magyarországi testvérvárosainak Jánoshalmának és Orosházának képviselői is.

P.L. 2013-09-10