Egyházi élet

Szenttamas.rs

 

Két busznyi szenttamási hívő volt Doroszlón

           Az elmúlt évek hagyományához híven az idén is több ezren zarándokoltak már az ünnepet megelőző nap, szombat délután Doroszlóra, a szentkúti Kisboldogasszony-napi búcsúra. A Szűzanya születése napjának megemlékezésére rendezett Szentkúti búcsú, ezen a napon 14-16 óráig a zarándokok fogadásával kezdődött. A bűnbánati liturgia és gyónási alkalmat követően  az esti dicséret következett. Az előestei ünnepi magyar szentmisét este 7 órakor tartották, amit Gyertyás Körmenet és az Örvendetes rózsafüzér követett. 22 órától Szentség imádás volt, majd pedig Virrasztó zsolozsma, a Világosság rózsafüzér imádsága a program pedig az éjfél utáni filmvetítéssel zárult.
A szenttamási Keresztény Édesanyák Szt. Mónika Közösségének autóbusza szombaton a délutáni órákban érkezett Doroszlóra. Mint azt a csoport vezetője Kraszulyák Ilona elmondta, ezúttal is végtelenül megható és örömteli érzés volt látni a felfokozott érdeklődést a kegyhelyen. A hívők ezúttal is mély áhítattal együtt imádkoztak, az otthon maradottakért, a betegekért és egymásért. A csoportból többen ottmaradtak az éjszakai imádságokon is.
Pápista Irén a szenttamási Hagyományápolók Klubjának oszlopos tagja hírportálunknak elmondta, hogy az egyesület tagjaival már nyolcadik alkalommal érkeztek Doroszlóra, és idén negyedszer hozták el a Bácskai Hordozható Máriák Találkozójára a szenttamási Mária szobrot. A 28 fős csoport vasárnap hajnalban érkezett a doroszlói kisboldogasszonyi búcsúra, ahol a szenttamási hívők a több ezres tömeggel együtt imádkozták el a fájdalmas rózsafűzért, meghallgatták a reggeli dícséretet, és részt vettek a keresztúti ájtatosságon, valamint a 10 órakor kezdődő ünnepi püspöki nagymisén, amelyet P. Dr. Várszegi Asztrik, OSB püspök, pannonhalmi főapát vezetett.
Az otthonaradt hívőknek a Kisboldogasszony-napi búcsú mindkét napján történő eseményeket a Mária rádió helyszínről tudósította.
Paraczky László, 2013-09-11

A búcsún készült képgalériánkat itt tekinthetik meg