XXVIII. Szólj, síp, szólj!

Szenttamas.rs

Lezajlott a XXVIII. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedő

Az idén Vajdaság 19 helységéből érkeztek a versenyzők, akik összesen 56 műsorszámmal léptek fel, az Újvidéki Rádió M Stúdiójában, két helyszínen. A versenynek az idén is a Vajdasági Pedagógusok Egyesületének a népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió volt a rendezője és lebonyolítója a vetélkedőnek.

A versenyzők három kategóriában, kisegyüttesek, hangszerszólisták és kettősök, énekszólisták és kettősök kategóriáján belül is korcsoportonként versenyeztek, és mutatták be tudásukat a zsűri tagjainak. A kisegyütteseket Borsi Ferenc, Fábri Géza és Albert Éva zsűritagok hallgatták és bírálták el, míg a szólistákat és kettősöket Ivánovics Tünde, Tündik Tamás és Hézső Zsolt. Délután került sor az eredményhirdetésre. A díjakat kategóriánként és korcsoportonként ítélte oda a zsűri. A felkészítő tanároknak is jutott jutalom, dicséret, melyet azok a pedagógusok érdemeltek ki, akik – figyelembe véve az elmúlt éveket is – a legtöbb gyereket, versenyzőt tanítottak és hoztak a megmérettetésre. Ezek a következők voltak: Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó Óbecséről, Kisimre Szerda Anna Topolyáról és Sóti Éva Adáról.

A szenttamási gyerekek közül a következő versenyzők érdemeltek ki díjat és dicsérő oklevelet, a XXVIII. Szólj, síp, szólj! vetélkedőn.

Az ezüst oklevelet citeraszólójával Mag Konrád érdemelte ki, aki szlavóniai népdalokat adott elő.

Bronz oklevelet kaptak Kiss Sebestyén, aki szatmári népzenét játszott hegedűn, és Forgács Szabolcs, aki énekszólistaként rábaközi gyermekdalokat adott elő.

Dicséretben részesült Kiss Levente, aki szintén szatmári népzenét játszott hegedűn.

A díjkiosztás egyben gálaműsor is volt, melyen a legjobban szereplő versenyzők, léptek fel: Bognár Odett és Apró Boglárka Adáról, Pálfi Antónia Csókáról, Varga Dávid Becséről, Mag Konrád Szenttamásról és a Kicsi Csillag citeraegyüttes Csókáról.

Fotók: Németh Dezső