Művelődés

Szenttamas.rs

 

Kiváló eredményt értek el a szenttamási gyerekek

Az Újvidéki Rádió M stúdiójában valamint az 1-es számú zenei stúdióban került megrendezésre szombaton a Szólj síp, szólj! népzenei vetélkedő. A hangszerszólisták és kettősök, valamint a kisegyüttesek, énekszólisták, kettősök és énekcsoportok kategóriájában összesen 93 műsorszámot láthatott a közönség. A rendezvényen, amelyet az Újvidéki Rádió és a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete ezúttal is közösen szervezett meg, összesen 70 oklevelet osztottak ki.

A szenttamási Pitypang Néptáncegyesület tagjai az idén három kategóriában neveztek be. Mint azt az egyesület művészeti vezetője, Gaál Brigitta portálunknak elmondta, énekcsoport kategóriában a Szilke énekcsoport (Mag Imola, Andróczky Virág, Süge Magor, Süge Hunor, Süge Zsófi, Szöllősi Lúcia, Salamon Lilla és Móró Lilla) Nyitrai farsangos dalokat adott elő, és harmadik helyezést ért el.

− Énekszólisták és kettősök kategóriában Salamon Ákos és Forgács Szabolcs első helyezést értek el Al-dunai farsangos dalok című produkciójukkal. A hangszerszólisták és kettősök kategóriában Kiss Sebestyén Ördöngős füzesi dalokat játszott és első lett, Robotka István pedig Szatmári dalokkal a harmadik helyen végzett – hallottuk a csoportvezetőtől.

Gaál Brigitta hozzátette, az énekes produkcióra a gyerekeket Cseszák Korcsik Anikó és Cseszák Balázs készítette fel, a hegedűsök mentora pedig Cseszák Zsombor volt.

Szólj, Síp, szólj, 2016. április 23. képek

Szólj, Síp, szólj, 2016. április 23. képek

Szólj, Síp, szólj, 2016. április 23. képek

szenttamas.rs (Fotó: Lukács Attila)