Hírek

Szenttamas.rs

 

Az eső sem mosta el a szenttamási nyári tábort

 

Első alkalommal rendezett kétnapos nyári tábort a 6-15 éves gyermekek számára a szenttamási Glória Civil Szervezet. A lóversenypálya melletti területen megrendezett sátortábor célja elsősorban a szabadban való barátkozás és a szórakozás volt, és az ügyességi játékok, a sportvetélkedők és kézműves foglakozások csak fokozták a tábori hangulatot. A szervezet elnöke, Barna Natália elmondta, a két nap alatt esett eső sem tudta elvenni a gyerekek jókedvét, az esti programok közül egyedül a tábortüzet kellett lemondaniuk: ‒ Sajnos a szombat esti eső miatt sokan hazamentek, de vasárnap reggel már korán itt voltak, és folytattuk az előlátott programokat. Az első nap a lányokat főleg az üvegfestés és a dekupázsolás érdekelte, míg a fiúk inkább a fafaragást és a focizást választották. Másnap óriási siker volt a kötélugrálás, a lányok röplabdáztak, a fiúk pedig folytatták a fafaragást, ugyanakkor az előző nap munkáiból kiállítást rendeztünk. A szervezet asszonyai mellett, akik főleg a reggeli és az ebéd készítésével voltak elfoglalva, az oktatási programokban sokat segített Pejdl László, Lévai Aranka tanítónő, Slađana Kovačević, Móricz Tímea valamint Barna Tibor, aki főleg a sportolókkal foglalkozott. Az esti órákban Kiss Sebestyén hegedűn, Molnár Zsolt pedig citerán játszott a tabor lakóinak. A programok vasárnap ugyanilyen ütemben folytatódtak, azzal, hogy este Barna Emanuell szintetizározott, és húzta a talpalávalót, így a néha eleredő eső ellenére a nagysátorban nagyon jó volt a hangulat – mondta a tábor vezetője. Hozzátette, a gyerekeket nagyon bántotta, hogy a szombat esti programok nem jöttek össze, hiszen mindenki szeretett volna kint aludni, azonban a sátrakba is befolyt az eső, így a szülőkkel közösen úgy döntöttek, inkább nem kockáztatnak semmit, aludjon mindenki odahaza. Viszont mindenkinek megígérték, hogy augusztus folyamán egy újabb tábort szerveznek, amelyen majd pótolják az időjárás miatt elmulasztott, főleg esti programokat.

Radivoj Paroski

Barna Natália elmondta még, hogy az első tábor fizetős volt, emiatt nem igazán volt sok támogatójuk. Viszont kiemelte Lakatos József nevét, továbbá az Agrotuk magánkereskedést, akik a nagysátort biztosították, és a dinnyeárust, aki finom csemegével lepte meg a tábor lakóit: ‒ Az asszonyok folyamatosan helyt álltak, itt a helyszínen reggelit, ebédet, vacsorát készítettünk a gyerekeknek, biztosítottuk a folymatos foglalkozást és szórakozást, amivel teljes egészében sikerült távol tartani őket a számítógéptől és a mobiltelefonos játékoktól. Ez pedig a mai rohanó és modern világban rendkívüli eseménynek számít.

Tegyük hozzá: Szenttamáson ez volt az utóbbi évtized egyik legnagyobb természetben szervezett tábora, amelyen több mint 50 gyerek érezte jól magát.

 

P. L.