Hírek

Szenttamás.rs

 

Díjat kapott a nádaljai óvoda

A tartományi kormány épületében tegnap a Tisztább és zöldebb iskolákért Vajdaságban elnevezésű projekt keretében 27 oktatási-nevelési intézmény kapott jutalmat. Az idei akcióba 104 oktatási intézmény kapcsolódott be. A díjazottak között volt a szenttamási Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény nádaljai Katicabogár nevű óvodája is Danijela Miličić Trebaticki vezetésével.

Nenad Grbić tartományi energia- és építésügyi, valamint közlekedési titkár a díjak átadását megelőzően elmondta, a programnak köszönhetően az oktatási-nevelési intézményekben szemmel láthatólag mindennütt történetek előrelépések: ‒ A tartományi titkárság képviselői rendszeresen ellenőrzik azokat az intézményeket, iskolákat, amelyek bekapcsolódtak a programba. A fiataloknak szeretnénk tisztább iskolákat, zöldebb és tisztább környezetet, ezért már a legkisebbeknél is támogatjuk az ökológia és a környezetvédelem iránti felelősségtudat kiépítését – üzente a titkár.

Azok az intézmények, amelyek részt vettek ebben az akcióban, nem csak szebbé tették iskolájuk vagy óvodájuk környékét, hanem új tapasztalatokkal is gazdagodtak. Az akció mindenkit motivált és jutalmat jelentett a jól végzett munkáért, hangsúlyozta Nyilas Mihály tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi titkár: ‒ Ez olyan többéves munka, ami most hozza meg a kívánt eredményt. Egyre tömegesebb az akció és a program, évről évre változik és korszerűsödik. A programot már kilenc éve rendezzük, és az idén összesen 104 oktatási intézmény kapcsolódott be, közülük valamennyien eredményesen szerepeltek a pályázataikkal – mondta Nyilas Mihály. Hozzátette, a tartomány külső partnerekkel együttműködve 1,8 millió dinárt fordított erre a célra.

A díjazottak, közel 600 óvodás és iskolás diák, többek között a Fruška Gora-i nemzeti parkban, illetve a péterváradi-kaboli réten kirándulhatnak, a felkészítő tanárok és óvónők részére pedig környezetvédelemmel kapcsolatos továbbképzést szerveznek.

 

P. L. (Fotó: puma.vojvodina.gov.rs)