Hírek

Szenttamás.rs

 

16 milliós beruházás a mezőgazdaságba

 

A tartomány kormány épületében pénteken a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság 20 község képviselőivel, közöttük Szenttamás községgel is együttműködési szerződést írt alá, melynek értelmében a szenttamási határban a mezőgazdaság fejlesztésére, a dűlőutak rendezésére és a sárrázók utak kiépítésére 16 millió dinárt ruháznak be.

 

Đorđe Milićević tartományi kormányfőhelyettes és Vuk Radojević, tartományi mezőgazdasági, víz és erdőgazdasági titkár pénteken a Tartományi Képviselőházban vissza nem térítendő támogatási szerződéseket írt alá a vajdasági önkormányzatok képviselőivel. A két kategóriában aláírt szerződések értelmében a tartományi kormány ezúttal a határban lévő utak rendezését, valamint a mezőőrszolgálat felszerelésének korszerűsítését támogatja.

A szenttamási önkormányzat nevében a szerződést Lazar Krajinović polgármester- helyettes látta el kézjegyével. A fiatal politikus portálunknak elmondta, a támogatás a Helyi Gazdaságfejlesztési Iroda segítségével valósult meg: Szenttamás község a Helyi Gazdaságfejlesztési Irodával közösen készítette el a pályázatot, amely teljes egészében megfelelt a követelményeknek, ugyanakkor magába foglalja a dűlőutak rendezésének fontosságára vonatkozó projektum minden szegmensét. Így 7,3 millió dinárt kaptunk a tartományi kormánytól, ugyanakkor a községi kötségvetésből 8,7 millió dinárt fordítunk a mezőgazdaság fejlesztésére és a dűlőutak rendezésére, ami összesen 16 millió dinár befektetést jelent. Ha azt vesszük alapul, hogy a mezőgazdaság a fő termelési és foglalkoztatási ágazat községünkben, biztos vagyok abban, hogy ezzel tulajdonképpen nagyban megkönnyítjük a termelők munkáját – nyilatkozta Krajinović.

Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági, víz és erdőgazdasági titkár a szerződések aláírásakor elmondta, ezúttal 20 önkormányzat 420 millió dinárt kapott a dűlőutak és sárrázó utak karbantartására és kiépítésére. Ez több mint 60 kilométer dűlőút rendbetételét, továbbá több mint 5000 sárrázó út kiépítését jelenti.

Đorđe Milićević tartományi kormányfőhelyettes a szerződések átadását követően elmondta, tudvalevő, hogy a mezőgazdaság a legjelentősebb gazdasági ágazatunk, amibe a tartományi kormány az idén több mint 8 milliárd dinárt ruház be. Kiemelte, ez az összeg sokkal nagyobb annál, amit az előző években szántak a tartományi költségvetésből erre az ágazatra, és hogy ezidáig egyetlen titkárság sem hagyott jóvá ekkora összeget.

Targtomanyi tamogatas 2017.aprilis 28.

Targtomanyi tamogatas 2017.aprilis 28.

Targtomanyi tamogatas 2017.aprilis 28.

 

P. L. (Fotó: vojvodina.gov.rs)