Hírek

Szenttamás.rs

 

31,4 millió dinár Nádalja vízvezeték-hálózatának rendezésére

 

A tartományi kormány az idén 300 millió dinárral támogatja a vajdasági vízellátás és szennyvízhálózat fejlesztését. A tegnap aláírt szerződések értelmében 28 vajdasági településen összesen 44 projektum kapott támogatást, melyeknek az elsődleges célja a vízminőség és az életszínvonal javítása Vajdaságban. Ebből Szenttamás 31,4 millió dinár kapott a községben lévő vízvezeték felújításához.

Vuk Radojević, tartományi mezőgazdasági titkár a szerződések aláírását megelőzően elmondta, a tartományi kormány a vízellátás és szennyvízhálózatok fejlesztését célzó projektekre 500 millió dinár vissza nem térítendő összeget látott elő, amiből az önkormányzatoknak önrészként 40 százalékot, azaz 200 millió dinárt kell biztosítaniuk. Hangsúlyozta, a vízellátó létesítmények kiépítése esetében 20 millió dinár, a szennyvízhálózatok esetében pedig 10 millió dinár lesz a felső határ, amit egy-egy projektre fordítanak.

A tartományi kormány alelnöke, Đorđe Milićević elmondta, Vajdaság sok településén jelent gondot az, hogy nincs kiépítve a szennyvízhálózat. Hozzátette, a tartományi kormány célja, hogy lehetővé tegye a vajdasági települések egyenletes fejlődését, a leadott projektek pedig nagyban hozzájárulnak ennek megvalósulásához: ‒ Az elmúlt években Vajdaságban ahelyett, hogy az egész ország fejlődésének kiindulópontja lenne, 19 község az országos átlagnál alacsonyabban fejlett – állapította meg Milićević. Leszögezte: a tartományi kormány ezen intézkedésekkel mielőbb változtatni szeretne az előállt helyzeten.

A támogatásból Szenttamás község 31,4 millió dinárt kapott, amelyet a nádaljai vízvezeték-hálózat korszerűsítésére fordítanak. Az erről szóló szerződést Lazar Krajinović, szenttamási polgármester-helyettes írta alá.P. L. (Fotó: vojvodina.gov.rs)