Hírek

Szenttamás.rs

 

 

Biztosították az eszközöket a nádaljai vízvezeték-hálózat felújításához

Szenttamás község polgármestere, Radivoj Paroški, tegnap az ürögi községhez tartozó Neradinban a tartományi kormány illetékeseivel 9.948 568,00 dinár értékű szerződést írt alá. Az eszközöket teljes egészében a nádaljai vízvezeték-hálózat felújítására fordítják.

Neradinban az ürögi vízlelőhely felszerelése és a vezetékekre való kapcsolása alkalmából megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, az átadott szerződésekkel a tartományi kormány húsz vajdasági önkormányzatnak segít az új vezetékrendszerek kiépítésében, a régi hálózatok felújításában, illetve a szennyvízelvezető rendszerek kiépítésében. Az eddig aláírt szerződések összértéke 350 millió dinár. Igor Mirović tartományi kormányfő elmondta, a tartományi kormány az elmúlt két év során több mint 700 millió dinárt fektetett Vajdaság 55 települése vízvezeték-hálózatának kiépítésébe vagy felújításába: ‒ A tartományi kormány politikája ezen a téren teljesen világos. Célunk az, hogy továbbra is megtartsuk a vajdasági vízvezeték hálózatok kiépítésére és a meglévő vezetékek felújítási munkálataira szánt eszközök nagyságát – hangsúlyozta Mirović. Hozzátette, a most aláírt szerződések is meglehetősen nagy jelentőséggel bírnak Vajdaság fejlődése szempontjából.

A szerződések aláírását követően Radivoj Paroški polgármester elmondta, a nádaljai Szent Száva és a dr. Lazar Rakić utca 1,72 kilométeres hosszúságban teljesen új vízvezetéket kap: ‒ A ma aláírt szerződés értéke 9.948 568 dinár. Ezt a pénzt a tartományi kormány biztosítja. A beruházás végösszege 14. 212 240,00 dinár, a különbözetet, ami mintegy 30 százalék, a községi költségvetésből biztosítjuk. A nádaljai beruházás igen jelentős, hiszen lehetőség nyílik a régi azbesztcsövek lecserélésére és az új vízvezető aknák kiépítésére, amit egyébként már tavaly elkezdtünk a község mindhárom településén – magyarázta a szenttamási polgármester. Hozzátette, az előző években Turián a vízvezeték-hálózat mintegy 50 százalékát teljesen felújították, Szenttamáson úgyszintén, de a munka nagy része még hátravan: ‒ Jövőre újra pályázunk, és a tartománnyal közösen oldjuk meg ezt az igen fontos munkát ‒ pontosította Radivoj Paroški. 

P. L. (Fotó: A. Š.)