Hírek

Szenttamás.rs

 

 

20 millió dinárt támogatás érkezik a tartományi kormánytól

Đorđe Milićević tartományi kormányfőhelyettes és Vuk Radojević mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkár pénteken Óbecsén több mint egymilliárd dináros támogatási szerződést írt alá 33 vajdasági önkormányzat képviselőjével. Az eszközöket a csatorna- és az ivóvízhálózat kiépítésére és korszerűsítésre, valamit a dűlőutak rendezésére és az új dűlőutak építésére hagyták jóvá. Mint elhangzott, az utóbbi három évben a tartományi kormány 140 projektum jóváhagyásával több mint 20 milliárd dinárt fordított mezőgazdaságra, az önkormányzatokkal közösen 2,1 milliárd dinárt a víz- és szennyvízhálózatokra, valamint 1,2 milliárd dinárt a dűlőutak kiépítésére.

Szenttamás a községhez tartozó Nádalja település egy részén a vízvezetékhálózat felújítására készült projektummal pályázott. A befektetés összértéke 25.268.744,50 dinár, amiből a tartományi kormány 20 milliót, a fennmaradt részt pedig a szenttamási önkormányzat biztosítja.

A szerződések aláírást követően Radivoj Paroški szenttamási polgármester elmondta, Nádalja immár második alkalommal kapott támogatást a tartományi kormánytól: − Nagyon jelentős beruházásra sikerült biztosítani az eszközöket, aminek köszönhetően folytatódik az itteni vízvezeték-hálózat teljes felújítása. A településen már működik a vízgyár, rendbeszedtük a vízvezeték-elosztó állomásokat, néhány utca teljesen új vízvezetéket kapott, most pedig folytatjuk a megkezdett munkát – mondta a szenttamási polgármester. Az idei nagyberuházások közül kiemelte, tervben van a központi szennyvíztisztító kiépítése, a Szabadság tér rendbetétele, a szenttamási határ Turia irányába történő villamosítása és a nádaljai Helyi Közösség új épületének felépítése is.

− Lassanként sikerül megoldani a vízellátási problémákat a községben. Turián már több mint 50 százalékban felújítottuk a vízvezeték-hálózatot, és itt is tervben van egy vízgyár kiépítése, amihez az év második felében próbálunk eszközöket biztosítani. A legtöbb munka azonban Szenttamáson vár ránk, ugyanis a meglévő ivóvízforrások mellé nagyon szeretnénk itt is egy tárolóval ellátott vízgyárat létesteni, amivel huzamosabb időre megoldódna az ivóvízellátás a község területén – mondta Radivoj Paroški. 

szenttamas.rs