Hírek

Szenttamas.rs

A Szociális Központban járt a télapó

 

A szenttamási Szociális Központban járt szerdán a pirosruhás, nagyszakállú télapó. A gyerekek kitörő örömmel, szavalatokkal, énekekkel várták, a télapó pedig mindannyiuknak csomagot adott át azzal a megkötéssel, hogy továbbra is szófogadó gyerekek és jó tanulók maradjanak.

– A gyerekek nagy örömére az idén is ellátogatott hozzánk a télapó. A szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekei számára a csomagokat az önkormányzat támogatásával a Szociális Központ biztosította. A nap folyamán Turiát és Nádalját is ideértve összesen 437 csomagot osztottunk szét – mondta Biserka Veselinović, az intézmény igazgatója.

A csomagosztásnál az önkormányzat képviseletében jelent volt Zoran Mladenović, polgármester, Slobodanka Gradinac, polgármester helyettes, Željko Bogojević, a Községi Képviselő Testület elnöke és a Községi Tanács egészségügyi tanácsosa, dr. Ilija Gazepov.

Zoran Mladenović, polgármester a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy az újévi csomagok biztosítása, a népkonyha működtetése, a tűzifa biztosítása és az egyszeri pénzsegélyek és egyéb szociális juttatások biztosítása mellett tulajdonképpen a község rendszeres tevékenységei közé sorolható: – A szociális kategória meghatározásának szerepe, illetve az ehhez tartozó kritériumok meghatározása a Szociális Központ hatásköre – mondta a község első embere. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezőkben talán még több lehetősége lesz az önkormányzatnak a hátrányos helyzetben élő családok megsegítésére.

– Utasítást kaptunk arra, hogy a költségvetésben csökkenteni kell a szociális juttatásokra szánt eszközöket, ennek ellenére sikerült valamennyivel többet elkülönítenünk erre a célra. Nem nyolcszorosát ugyan, mint az előző években, de már ez is eredménynek számít. Minden szociális támogatási formát megtartunk, mint ahogyan eddig is, tehát lesznek élelmiszercsomagok, egyszeri segély, támogatjuk a népkonyha működését, és egyéb hasonló dolgokkal segítünk a rászorulóknak. Nagyon jó az együttműködésünk  a Szociális Központtal. Arról pedig, hogy ők itt valamennyien kiválóan dolgoznak, ma is meggyőződtünk, mert teljesen kivehető, hogy jól ismerik a hátrányos helyzetű embereket, családokat, pontos nyilvántartásaik vannak, és foglalkoznak velük. A kölcsönös bizalom pedig azt igazolja, hogy jól dolgoznak – mondta a szenttamási polgármester.

Telapó december 24. 2014.

 P. L.