Egyházi élet

Szenttamas.rs

 

Pirosodik a szenttamási templom teteje

 

A szenttamási Szent Kereszt Felmagasztalása római katolikus templom tetőfelújítása 2013. augusztus 12-én vette kezdetét.
Az ácsmesterek és a bádogosok először a déli város felőli oldalon cserélték le a fanyagot és a cserepet, majd ezt követően a „kistemplom” és a sekrestyés feletti tetőnél folytatták. Jelenleg az épület északi oldalán folynak a munkálatok.
Mint azt Petrás Róbert vállalkozó, a munkálatok kivitelezésével megbízott ácsmester hírportálunknak nyilatkozva elmondta, a több mint 1000 négyzetméteres tető 70 százalékát teljesen befejezték, a hátramaradt felületen pedig jelenleg a lécek cseréje és a szigetelés felrakása folyik.
-Nem könnyű a magasban dolgozni, de jó a csapatunk, és ha az időjárás nem szól közbe, a munkálatokat a templombúcsú napjáig (szeptember 14) biztosan befejezzük - mondta Róbert.
A templomtető felújításával párhuzamosan az összes bádogot is kicserélik. A vízlevezető csatornákat, szegélyeket, hófogó akadályokat és szellőzőnyílásokat, Salamon Rudolf szenttamási bádogosmester készíti.

Paraczky László, 2013-09-05