Hírek

Szenttamas.rs

 

Újítások, beruházások Szenttamáson

 

Az elmúlt napokban három, a községi költségvetésből pénzelt beruházás fejeződött be Szenttamás község területén. A turiai Hamupipőke óvoda előtt parkoló és új gyalogjárda készült, a szenttamási Méhecske óvoda új homlokzatot, bejáratot és kerítést kapott, továbbá teljesen felújították a község egyik szimbólumának tartott sárgakút környékét.

A szenttamási polgármester, Radivoj Debeljački, a községi tanács gazdasági tanácsosa, Miloš Jovanović, valamint a Helyi Közösség tanácsának elnöke, Ninoslav Jokanović tegnap tartott terepszemléje alkalmával körbejárta a fenti helyszíneket, közben pedig elbeszélgettek a polgárokkal.

− Az ötlet, főleg a sárgakút környékének felújítására a polgároktól származik, akik naponta járnak ide vízért, vagy csupán beszélgetni. Az esti órákban különösen sokan összejönnek, ezért szükség mutatkozott a járda és a zöld övezet felújítására, valamint új padok kihelyezésére. A község területén nyilvártatásba vettünk még néhány ilyen helyet, ahol hasonló beruházásra lenne szükség. Legtöbb helyen az útmenti fák gyökereit emelték, rongálták meg a járdákat, így az elkövetkező időszakban tervben van ezek rendbehozatala is. A város szűkebb és tágabb központja hagyományos és kedvelt pihenő- és sátaövezet, különösen a sárgakút környéke. Sokan járnak ide, ezért fontosnak tartottuk, hogy teljesen felújítsuk, rendbeszedjük. Hasonlóan, mint tavaly a begluki piac környékét – mondta a szenttamási polgármester. Egyúttal bejelentette a környező utcákban lévő járdák rendbetételét is. Mint mondta, a nyár folyamán a nagy hőség ellenére is a Graditelj Közvállalat és a Helyi Közösség dolgozói becsületesen és időben elvégezték a rájuk bízott feladatot, amiről mindenki meggyőződhet.

Az önkormányzati delegáció ezt követően megtekintette a Hamupipőke és a Méhecske óvodák körül elvégzett munkát. Utóbbi épület a felsoroltak mellett akadálymentes bejáratot is kapott, így rokkantkocsival sokkal könnyebben be lehet jutni az óvodába. Új kerítés, padok és kerékpártartók is várják az óvodába érkezőket.

− Tudni kell, hogy ezek az infrasturkturális beruházások az itt dolgozók, továbbá a környéken élő polgárok kezdeményezései voltak. Nem kevésbé fontosak épületen, és az előtte történt változások, hiszen nagyban megkönnyítik a mindennapi munkát, növelik a biztonságos közlekedést. A szülőknek nem kell többé az úton parkolni, amikor az oviba hozzák a kicsiket, és a gyermekek számára is biztosított a járda. Célunk az, hogy a község minden egyes óvodája egyformán rendezett és múködőképes legyen – mondta végezetül Radivoj Debeljački.

Paraczky László (Fotó: G. D.)

szenttamas.rs