Hírek

Szenttamas.rs

 

Traktoros találkozó volt Szenttamáson

A szenttamási Traktorfesztivál szervezőbizottsága a lóversenypálya mellett, 2016. június 11-én immár harmadik alkalommal rendezte meg a Szenttamási Traktoros Találkozót.

A rendezvényre mintegy 50 traktor érkezett, közülük rendőri kísérettel mintegy 40 erőgép dübörgött végig a település utcáin, népszerűsítve így magát a rendezvényt és annak versenyjellegét.

Az idén a helyiek mellett Temerinből és Bácsföldvárról érkeztek versenyzők, közülük 39 munkagép tulajdonosa nevezett be a három különböző versenyszámban való megmérettetésre.

Az első ügyességi versenyszámban egy óriási pótkocsit kellett megfelelő akadályok közepette oda-vissza vezetni a kijelölt útvonalon, a második feladat a traktorral való pótkocsitolatás és parkolás, ugyancsak több akadály közepette, a harmadik versenyszám pedig a traktohúzás volt. Az első versenyszámban 1,30 perces idővel Dinjaški Đorđe bizonyult a legjobbnak, a második 1,33 perces idővel Forgács István lett, a harmadik pedig a tavalyi győztes Čobanov Branislav, aki a feladatot 1,38 perc alatt teljesítette. A második versenyszámban Forgács István győzött 1,18 perces idővel, második helyen Čobanov Slobodan végzett (1,40 perc), a harmadik pedig Balzam Andor lett (1,57 perc). A leglátványosabb versenyszámban, a traktorhúzásban nyolcan mérték össze erejüket és tudásukat, de csak a szenttamási Balázs Zoltán tudott győzni, aki erőgépével minden traktort elhúzott.

Az idei traktoros találkozónak több kísérőrendezvénye is volt, a felnőttek és a gyerekek számára is szerveztek programokat. A felnőttek számára megrendezett egyik erőpróba igazán látványosra sikeredett, mintegy húszan próbálták félkézzel megtartani a farúdra rakott patkókat. Az egyáltalán nem könnyű versenyt végülis négy patkóval Marcsók János nyerte. A rendezvényre látogatott gyerekek labdarúgásban és különböző ügyességi játékokban mérhették össze tudásukat.

A szervezők díjazták továbbá a rendezvény legidősebb traktorát (1950-es gyártmány), amelyet Breár János vezetett, továbbá a legszebb traktort (Hugyik József, Temerin).

A díjkiosztást követően Brasnyó Nándor, a rendezvény főszervezője elégedettségét fejezte ki, hogy az idén sokkal több traktor jött el a találkozóra, és mint mondta a versenyzők mellett a néző- és a szurkolótábor is nagyobb volt. Szerinte ez már elegendő bizonyíték arra, hogy az erőgépeknek nemcsak a mezőgazdasági termelők körében nőtt a becsülete.

− Látszik a traktorokról is, mivel hogy ez a harmadik traktoros találkozó, az első kettőnél több traktor jelent meg, 40 résztvevő volt, tehát az emberek is meg vannak elégedve mindennel. Eddig volt három versenyszám a traktoroknak, és hozzáadtunk még traktor nélküli versenyszámot, sőt még a legkisebbeknek is két versenyszámot szerveztünk. Nagyon sok támogatónk volt, nagyon szépen köszönjük. Reméljük, hogy jövőre is támogatni fognak bennünket hallottuk a főszervezőtől.

A traktoros találkozón a kiváló ügyességi mutatványok mellett a közönség megcsodálhatta a legmodernebb gyártmányú traktorok felszereltségét és munkabírását, de volt mezőgazdasági alkatrész- és traktorgumi kínálat is.

Traktoros találkozó volt Szenttamáson 2016. június 11. képek

Traktoros találkozó volt Szenttamáson 2016. június 11. képek

Traktoros találkozó volt Szenttamáson 2016. június 11. képek

Traktoros találkozó volt Szenttamáson 2016. június 11. képek

Paraczky László