Hírek

Szenttamas.rs

 

A függőségi betegségek következményei és megelőzésük

 

A függőségi betegségek következményei és megelőzésük volt annak a tribünnek a témája, amelyet tegnap este a középiskolás diákok számára szerveztek a szenttamási Zsebszínházban. Az interaktív előadás elsősorban a kábítószerrel való visszaélés és a kábítószer-függőség problémáját helyezte előtérbe.

A diákok lehetőséget kaptak arra, hogy szakemberektől tudják meg az illegális anyagok felhasználásának típusaira, használatára és következményeire vonatkozó kulcsfontosságú információkat, ugyanakkor ezek jogi és az egészségre káros következményeit is összefoglalták (szó volt az alkohol, a dohányzás és az egyre szélesebb körben elterjedt energiaitalok negatív hatásairól is).

A tribünt dr. Snežana Ukropina, a Vajdasági Közegészségügyi Intézet egészségügyi nevelés osztályának vezetője, továbbá Daliborka Vojvodić, a Belügyminisztérium Újvidéki Rendőrségének Igazgatósága képviselője vezette, akik a narkotikumok használatát elsősorban egészségügyi valamint jogi-szabályozási szemszögből közelítették meg. A tribünt követően a jelenlevők megtekinthették a témakörrel szorosan összefüggő Ljubav u doba kokaina című előadást.

A kedd esti tribünt Szenttamás Község önkormányzata szervezte. A helyszínen megtudtuk, az előttünk álló időszakban több hasonló, a témához kapcsolódó tájékoztató jellegű előadást terveznek.

szenttamas.rs (Fotó: A. Š.)