Hírek

Szenttamas.rs

 

Új fák kerülnek Szenttamás főutcájára

A szenttamási Szent Száva utcában hétfőn, október 29-én megkezdődött az út melletti fák kivágása és elszállítása. Ezzel kapcsolatban a polgármesteri hivatal a következő értesítést továbbította szerkesztőségünknek:

A Szent Száva utca rekonstrukciójának és rendezésének projektumával összhangban egy sor előkészítő intézkedést kell végrehajtani annak érdekében, hogy az utcában a Nagyhídtól a Karadjordje utcai kereszteződésig megvalósuljon az út melletti fasorok rendezési terve.

A munkálatok a Tájkép-szerkezet projektuma elnevezésű projekttel összhangban történnek, amelyet a belgrádi X GREEN Inženjering doo cég dolgozott ki (a projektum száma: PZI27/2017, 2017 decembere).

A munkálatok a vegetáció befejeztével 2018. október 29-én kezdődtek, a befejezési határidő pedig 45 munkanap (a munkálatok az időjárási feltételeknek megfelelően folynak, a kedvezőtlen időjárási viszonyok meghosszabbítják a munkák határidejét). A fasorok eltávolítását követően első osztályú jellemzőkkel rendelkező, nyilvántartott faiskolákból származó, magas és egyenletes minőségű palánták kerülnek ültetésre, olyanok, amelyek ellenállóak az alacsony téli hőmérsékletekkel és a levegőszennyezéssel szemben, és jól tűrik a metszést. A 150 db oszlopos gyertyánfapalánta az előttünk álló időszakban kerül ültetésre, és az előző fáktól eltérően azonos fajtájúak. Az előnevelt facsemeték magassága 4,5-5 méter, olvasható az értesítésben. 

szenttamas.rs