Hírek

Szenttamas.rs

 

Szalagátvágással kezdődött a második úszakasz kiépítése

Pénteken megkezdődtek a munkálatok a szenttamási Szegedi út és az Óbecse felé vezető ( M 3-as) út összekötésén. Mint az a piros szalag átvágásakor elhangzott, a mintegy 2,3 kilométeres aszfaltút 45 nap alatt elkészül.

2015-ben elkészült a Bácsfeketehegy felé vezető (M 22-es) regionális út és a Szegedi út közötti 2,8 kilométeres új  útszakasz, most pedig az Óbecse felé vezető úton kezdődtek meg a munkálatok. A cél egy kerülőút kiépítése, amely megkönnyíti a teherforgalmat Verbász, Bácsfeketehegy illetve Óbecse irányába, tehermentesítve így a kisváros utcáit. A munkálatok megkezdését piros szalag átvágásával a községi tanács és az önkormányzati hivatal képviselői előtt Milan Ćelbabin 88 éves szenttamási polgár és Zoran Mladenović polgármester jelentették be. Mint elhangzott, Ćelbabin volt az, aki még 2012-ben fogadást kért a községi elnöki hivatalban, és indítványozta a szenttamási határ egyik legforgalmasabb dűlőútjának aszfaltozását. Az csak utólag derült ki, hogy ha az utat teljes hosszában, azaz mintegy 5 kilométeren sikerül aszfaltozni, akkor a teherforgalom is erre irányítható.

−Az aszfaltút második szakaszának kiépítésére már megvannak az eszközök és lezárult a közbeszerzési pályázat is, azonban az időjárás miatt nem tudtunk a tél folyamán hozzákezdeni a munkálatokhoz. Nagy jelentősége lesz az új útszakasz második részének is, hiszen ezáltal ide terelődhet a teherforgalom, de a mezőgazdasági termelők többsége is erre közlekedik, és viszi a termést vagy a becsei szójagyárba vagy pedig a verbászi cukorgyárba – mondta  a szenttamási polgármester. Egyúttal külön köszönetet mondott Milan bácsinak, aki ennek az útnak a fontosságára felhívta a figyelmét.

Zoran Mladenović a szalag átvágását követően elmondta, az új út elkészítése előreláthatólag június 3-ig tart, a munkálatok össz értéke pedig 95 millió dinár.

Kerülőút második szakasza épül

Kerülőút második szakasza épül

Kerülőút második szakasza épül

P. L.