Hírek

Szenttamas.rs

 

Közösen búcsúztatták az óévet a szenttamásiak

Több év kihagyást követően a község az idén újra megszervezte a közös újévvárást a Szabadság téren. Az ünneplőket ingyenes forralt bor, forró tea és turiai sült kolbász várta, a jó hangulatról pedig a népszerű Garavi sokak zenekar gondoskodott.

A műsor 22 óra 30 perckor kezdődött, a koncert pedig éjfélkor a tűzijáték és a polgármester ünnepi köszöntője után folytatódott. A fergeteges tűzijátékot a település csaknem minden pontjáról látni lehetett, és csak fokozta a téren lévő több száz ünneplő, de főleg a gyerekek amúgy is jó hangulatát. Jókívánságait tolmácsolva Radivoj Paroški polgármester ünnepi köszöntőjében többek között az összefogásra szólította fel a szenttamásiakat, és kérte, hogy mindenki törekedjen városunk szebbé tételére: ‒ Kedves szenttamásiak, turiaiak, nádaljaiak! Engedjék meg, hogy mindenkinek boldog új évet kívánjak. Kívánom, hogy 2019-ben mindenki egészséges és vidám legyen, hogy öröm és jókedv kísérjen bennünket. Összefogással sokat elérhetünk az idei évben is. Tegyünk meg mindent családunkért, és azért, hogy Szenttamás, Turia és Nádalja még szebb, vonzóbb legyen! Mindenkinek jó egészséget, sok szerencsét, boldogságot, az arcokra pedig folyamatos mosolyt kívánok.

Amíg a központi parkban a Garavi sokak együttes az új év első perceiben törekedett a jó hangulat további fokozására, a polgámester kíséretével meglátogatta azokat, akik az óév utolsó éjszakáját a munkahelyükön töltötték, odafigyelve a zökkenőmentes szilveszterezésre, a biztonságra és az egészségre.

A delegáció először a rendőrállomáson szolgálatot teljesítőket látogatta meg. Az újévi jókívánságokat követően a polgármester minden ügyeletes dolgozónak átadta az önkormányzat szerény ajándékát, és a meleg vacsorát, amelyet a térről hoztak.

‒ Tisztában vagyunk azzal, hogy Önök folyamatos készenlétben állnak, és bármilyen segítségre van szükségük a polgároknak, azonnal reagálni tudnak. Erről már több alkalommal is meggyőződtünk, az önkormányzat pedig a jövőben is törekedni fog, hogy támogassa a rend őreinek munkáját, hogy azt még hatékonyabban végezhessék – modta többek között Radivoj Paroški. Egyúttal bejelentette, az önkormányzat hamarosan egy új járőrkocsit, valamint egyenruhákat adományoz a rendőrségnek.

A közös fényképezkedést követően a delegáció a tűzoltóotthonba látogatott, ahol a háromfős ügyeletes csapatnak osztották szét az ajándékokat, majd az egészségházban ügyeletet tartó sürgősségi osztályra mentek, ahol a készenléti csoport mellett az igazgató, dr. Radivoj Ostojić fogadta őket. Az éjszakai körút a távfűtő művekben tett látogatással zárult.

Az önkormányzat képviseletében Radivoj Paroški polgármestert Branislava Sekulić polgármester-segéd, Radivoj Debeljački és dr. Ilija Gazepov a községi tanács tagjai, Ninoslav Jokanović a Helyi Közösség tanácsának elnöke és Slobodan Subić, a Sport-, Rekreációs és Üdültetési Központ igazgatója kísérte.

 

P. L. (Fotó: A. B.)