Művelődés

Szenttamas.rs

 

Egész héten színház!

December 1-én és 2-án 19.00 órától

 

 

Ventilátor

Candidének eltörik a legyezője, szeretője pedig legyező helyett egy ventilátort vesz neki... Körbe-körbe forogva ez a varázslatos tárgy egyre több bajt kavar. Természetesen, az igaz szerelem még a világ végét is túléli. A tipikusan helyzetkomikumra épülő darab egy pillanatig sem hagyja a nézőt pihenni, hiszen a színpadon zajlik az élet: ha épp nem énekelnek és táncolnak a színészek, akkor apró gegeket, miniatűröket láthatunk bravúros kivitelezésben, színes egyedi jelmezekben, több nyelven!

 

 

 

December 3., hétfő, 19.00, kisterem

Utolsó alaklommal játsszuk a Fáma a biciklistákról című produkciónkat Svetislav Basara, aki regényeiben hűen fedi fel a magán- és nyilvános történelmek rejtelmeit, a Fáma a biciklistákról című regényében globális méreteket öltő hatalmas biciklista-összeesküvésről rántja le a leplet, amelynek írmagja a középkorban nyugszik.

December 4., kedd, 19.00

A szabadkai Népszínház Szerb Társulatának vendégjátéka

Arisztophanész: Lüszisztraté / Rendező: Jovana Tomić A cselekmény – a műfaj szabályainak megfelelően – egy fantasztikus helyzetből indul ki, a dolgok teljes feje tetejére állításával folytatódik, végül karneváli hangulatban zárul. A nők megtagadják a férfiaktól a szerelmet, és ezzel végül is – mindenki megelégedésére – sikerül nekik a béke megkötésére rávenni a háborúskodó férfiakat.

December 5., szerda, 19.00

A Kosztolányi Dezső Színház és a Nyári Mozi Színházi Közösség koprodukciós előadása

Karton és karfiol - Tolnai Ottó költészete alapján / R.:Döbrei Dénes

Tolnai Ottó Világpor c. kötetét rágja meg mint terepszínű molyok a gobleint. A felzabált Világpor-versek a színész hangján suhannak át a költő életművén, nagybőgő kíséretében.

December 7., péntek, 19.00

L. Pirandello: Az ember, aki virágot hord a szájában

Játssza: Molnár Zoltán / Rendező: Gianluca Barbadori

Egy késő esti találkozás egy vasúti állomáson. Az utasok, akik lekésték a vonatot, a virágos ember. Beszélgetés életről, élethez való mohó ragaszkodásról a halál árnyékában.

 

http://www.uvszinhaz.com   e-mail: szinhaz@eunet.rs   ujvidekiszinhaz@yahoo.com