VÁLASZTÁSOK 2020

Szenttamas.rs


 

Választói névjegyzék

Szerbiában április 26-án, köztársasági parlamenti, tartományi és önkormányzati választást tartanak, amelyen csak akkor vehetnek részt a polgárok, amennyiben szerepelnek a választói névjegyzékben.

A szenttamási Községi Közigazgatási Hivatal felhívja a választópolgárok figyelmét, hogy hivatal székhelyén (Szabadság tér 2.) minden polgárnak joga van arra, hogy bármely pillanatban ellenőrizhesse szerepel-e a neve a választói névjegyzékben. A polgárnak kötelessége, hogy lakcím ill. lakóhely változtatáskor a változásról értesítse a választói névjegyzéket vezető Községi Közigazgatási Hivatalt.

Amennyiben a választói névjegyzékbe való betekintéskor a polgár észreveszi, hogy nincs bejegyezve, jogában áll kérvényezni a választói névjegyzékbe való felvételét. A jogosultság megszerzéséhez szükséges dokumentáció: kérvény és személyi igazolvány A Községi Közigazgatási Hivatal azonnal köteles meghozni a végzést a választói névjegyzékbe való bejegyzésről, a végzés hatálybalépésétől számított 48 órán belül pedig köteles elvégezni a választói névjegyzékbe való bejegyzést is.

Az esetleges módosításokra április 10-ig van lehetőség.

A választói névjegyzék leellenőrizhető a rik.parlament.gov.rs honlapon, ahol a polgárok személyi számuk megadásával kiderül, hogy hol adhatják le voksukat a szavazáson.

 

szenttamas.rs

 


valasztasok