VÁLASZTÁSOK 2020

Szenttamas.rs


 

Virágosztás a nőnap alkalmából

 

A Szerb Haladó Párt szenttamási alapszervezetének tagjai március 8-án, a nőnap alkalmából, a községben három helyszínen egy-egy szál virággal kedveskedtek a lányoknak, nőknek, asszonyoknak. A helyszínen elmondták, a nap folyamán mintegy 1500 szál virág kerül kiosztásra.

A községi tanács tagja, Todor Šimpraga az akcióról elmondta, Szenttamáson a begluki piacon, a templom előtt, valamint a Helyi Közösség előtti téren, továbbá Turia és Nádalja központjában a párt mintegy 40 akivstája osztotta a virágokat: − Szenttamáson három, Turián és Nádalján pedig két-két helyszínen köszöntöttük, illetve köszöntjük fel a nőket. Szenttamáson a párt 40, Turián és Nádalján pedig 15-15 aktivistánk osztja ma a virágot. Az akció egész nap tart. A nőkről a Szerb Haladó Párt az év 365 napján gondot vezet, ma pedig az ő napjuk van – mondta Šimpraga.

− A párt számára különösen fontos a nemek egyenjogúsága, azaz hogy a nőket ugyanolyan jog illeti meg, mint a férfiakat. Mindez különböző kezdeményezéseken keresztül nyilvánul meg a szervezeten belül. Nálunk a nők teljesen egyenragú félként kapcsolódnak be a társadalmi-politikai életbe, a pártból több nő vezető funkciót tölt be, hiszen a különböző intézmények, szervezetek élén állnak, ezen kívül a pártnak több női képviselője is van a helyi parlamentben. Megmutatjuk, hogy gondot vezetünk a nőkről, és egyúttal ilyen módon szeretnénk köszönetet mondani nekik – mondta Radivoj Debeljački, a községi tanács gazdasági tanácsosa. 

 

P. L.

szenttamas.rs

 


valasztasok