Válsághelyzet

Szenttamas.rs

 

SZERB KÖZTÁRSASÁG

VAJDASÁG AUTÓNOM TARTOMÁNY

SZENTTAMÁS KÖZSÉG

Rendkívüli helyzetekkel foglalkozó községi TÖRZSKAR

Szám: 82-1/2020-I

Kelt: 2020. január 12.

Szenttamás,

Szabadság tér 2

A katasztrófák kockázatának csökkentéséről és a rendkívüli helyzetek kezeléséről szóló törvény (SZK Hivatalos Közlönye, 87/2018. szám) 43. szakasza, A Szerb Köztársaság nyitott és zárt közterületein való gyülekezési tilalomról szóló rendelet (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 2020. július 16-i 100. szám, 2020. augusztus 28-i 111. szám, 2020. november 6-I 133. szám), A COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozására és megszűntetésére irányuló intézkedésekről szóló rendelet (SZK Hivatalos Közlönye, 151/2020-3, 152/2020-4, 153/2020-46, 156/2020-6, 158-2020-3 és 1/2021-3), Szenttamás Község Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskara a 2021. január 12-én megtartott rendkívüli (telefonos) ülésén meghozta a következő

 

H A T Á R O Z A T O T

 

1. Korlátozzák a kiskereskedelmi létesítmények (kereskedelmi és más tevékenység, elárusítóhelyek), vendéglátóipari szolgáltatást nyújtó létesítmények, amelyek élelmiszer és ital árusításával foglalkoznak (éttermek, kávézók, bárok, klubok stb.), kereskedelmi központok és hasonló objektumok zárt vagy nyitott részén, kiskereskedelmi tevékenységgel foglalkozó objektumok (bevásárlóközpontok, piacok és hasonlók), szerencsejátékkal foglalkozó objektumok (fogadóirodák, játéktermek és hasonlók), valamint iparos és más szolgáltatást nyújtó létesítmények, amelyekben közvetlen és hosszan tartó fizikai kontaktus jön létre a szolgáltatás használójával (kozmetikai szalonok, fodrásszalonok, szépségszalonok) és a kulturális tevékenységgel foglalkozó objektumok, amelyekben egyszerre több ember tartózkodik egy helyiségben (színházak, mozik, múzeumok, galériák), valamint a sporttal foglalkozó objektumok, amelyekben egyszerre több személy tartózkodik vagy közvetlen kontaktus van a szolgáltatás használójával (fitneszközpontok, edzőtermek, tornatermek és más sport- és rekreációs objektumok) munkaidejét, mégpedig úgy hogy munkanapokon (hétfőtől péntekig) 5.00 és 20.00 óra között dolgozhatnak.

A kávézókban és az éttermekben tilos az élőzene, 17 óra után pedig a zene minden formája.

2. A határozat 1. pontjában foglalt korlátozások nem vonatkoznak a következők munkaidejére:

a. A gyógyszertárakra, a benzinkutak esetében az üzemanyagtöltés és a kereskedelmi tevékenységre, vendéglátóipari és más objektumokra, amelyek ételkiszállítással foglalkoznak a jelen határozat 1. pontjában foglalt munkaidőn túl, valamint szombaton és vasárnap.

b. Azokra a kereskedelmi létesítményekre, üzletekre és elárusítóhelyekre, amelyek élelmiszeripari termékek értékesítésével foglalkoznak, beleértve azokat is, amelyek a bevásárlóközpotokban dolgoznak, s amelyek számára a kezelő tudja biztosítani a külön megközelítési útvonalat, ahová kintről vagy közvetlenül a közterületről lehet bemenni, valamint azokra a kiskereskedelmi objektumokra, amelyekbe a vásárló nem megy be (trafikok, azaz bódék), amik 21.00 óráig dolgozhatnak, szombaton és vasárnap is.

c. A rendelők és laboratóriumok, amelyekben egészségügyi vagy fogorvosi szolgáltatást nyújtanak, illetve állategészségügyi rendelők és laboratóriumok, amelyek a jelen határozat 1. pontjában foglalt munkaidőn kívül, valamint szombaton és vasárnap is dolgozhatnak.

d. A Kultúrotthon, a Zsebszínház, a mozi, a Népkönyvtár és hasonlók szombaton és vasárnap 21.00 óráig dolgozhatnak.

e. Éttermek és szálláshelyek, amelyekben élelemellátási szolgáltatást nyújtanak az ott megszálló vendégeknek legkésőbb 21.00 óráig ahogyan szombaton és vasárnap is.

f. A szenttamási Városi Sportcsarnok – amelyet edzések, a versenyre való felkészülés és az illetékes nemzeti sportegyesületek által bejegyzett versenyek megtartására használnak, továbbá a konditermek, a fitneszközpont, és a többi rekreációs célokra szolgáló dolgozhat a jelen határozat 1. pontjában foglalt munkaidőn túl is, valamint szombaton és vasárnap.

E rendeletben felsoroltak betartását a felügyelőség ellenőrzi.

A fentiekkel kapcsolatban bővebb információt Tatjana Ivanovićtól (062 815 48 47) kaphatnak.

 

Radivoj Debeljački, parancsnok

Szenttamás község Rendkívüli Helyzetek Törzskara

 

szenttamas.rs