Válságtörzs közlemény

Szenttamas.rs

 

 

Hosszabbított munkaidővel dolgozhatnak a vendéglátóipai objektumok

 

A katasztrófa kockázatának csökkentéséről és a rendkívüli helyzetekben történő igazgatásról szóló törvény 43. szakasza alapján (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 87/18. szám), A lakosság fertőző betegségektől való megóvásáról szóló törvény 14. szakasza (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 15/2016. szám), A COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozására irányuló intézkedésekről szóló rendelet 9a szakasza (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 66/2020., 93/2020., 94/2020. és 100/2020. szám) alapján a Rendkívüli helyzetekkel foglalkozó községi törzskar 2020. október 2-án megtartott rendkívüli ülésén a következő

 

H A T Á R O Z A T O T

 

fogadta el:

1. A Rendkívüli Helyzetek Törzskara döntése alapján a kerthelyiséggel nem rendelkező vendéglátóipari létesítmények 7 és 23 óra között tarthatnak nyitva.

2. Azok a vendéglátóiari objektumok, amelyek rendelkeznek kerthelyiséggel, 23 óra után nem fogadhatnak vendégeket zárt helyiségben, viszont a szabadban/kerhelyiségben hétköznap és vasárnap 7-től 24 óráig, pénteken és szombaton pedig 7-től éjfél után 1 óráig dolgozhatnak.

A vendéglátó-ipari létesítményeknek minden olyan megelőző intézkedést alkalmazniuk kell, amely a SARS-SoV-2 vírus által okozott COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozására szolgál, és amelyek biztosítják a munkavállalók biztonságát és a szolgáltatás igénybe vevőinek biztonságát. A vendégek száma fejenként minimum 4 négyzetméterre korlátozódik, a társadalmi távolság fenntartása, azaz a személyek közötti távolság legalább 1.5 méter. A személyzetnek mindig védőmaszkot kell viselnie, és kötelező a helyiségek rendszeres fertőtlenítése. A vendég védőmaszkot csak az asztalnál ülve nem használ, minden más esetben kötelező.

A községi válságtörzs parancsnoka:

Radivoj Debeljački

szenttamas.rs