Válságtörzs közlemény

Szenttamas.rs

 

 

A Rendkívüli helyzetekkel foglalkozó községi törzskar 2020. október 8-i határozatai

 

A katasztrófa kockázatának csökkentéséről és a rendkívüli helyzetekben történő igazgatásról szóló törvény 43. szakasza alapján (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 87/18. szám), A lakosság fertőző betegségektől való megóvásáról szóló törvény 14. szakasza (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 15/2016. szám), A COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozására irányuló intézkedésekről szóló rendelet 9a szakasza (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 66/2020., 93/2020., 94/2020. és 100/2020. szám) alapján a Rendkívüli helyzetekkel foglalkozó községi törzskar 2020. október 8-án megtartott rendkívüli ülésén a következő

 

H A T Á R O Z A T O T

 

fogadta el:

1. Tilos minden nyilvános összejövetel Szenttamás község területén, közterületeken, beltéren és szabadban – ha egyszerre több mint 10 ember gyűlik össze, feltéve, hogy a jelenlévők között meg kell lennie legalább 1,5 m távolságnak, azaz minden 4 m²-en egy fő tartózkodhat, a SARS-CoV-2 vírus által okozott COVID-19 fertőző betegség terjedésének megelőzése érdekében (ez alól kivételt képeznek azok a gazdasági szervezetek, amelyek nem szolgáltatást végeznek, továbbá az állami szervek és a közigazgatási szolgálatok).

2. A vendéglátóipari létesítmények munkaideje 2020. október 8-tól reggel 7 és este 23 óra közé korlátozódik. A vendéglátó-ipari létesítményeknek minden olyan megelőző intézkedést alkalmazniuk kell, amely a SARS-SoV-2 vírus által okozott COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozására szolgál, és amelyek biztosítják a munkavállalók biztonságát és a szolgáltatás igénybe vevőinek biztonságát. A vendégek száma fejenként minimum 4 négyzetméterre korlátozódik, a társadalmi távolság fenntartása, azaz a személyek közötti távolság legalább 1,5 méter. A személyzetnek mindig védőmaszkot kell viselnie, és kötelező a helyiségek rendszeres fertőtlenítése.

3. Mától (2020. október 8-tól) korlátozzák a szerencsejáték- és fogadóirodák munkaidejét, reggel 7-tól este 23 óráig. Az itt dolgozók kötelesek védőmaszkot és kesztyűt viselni, rendszeresen fertőtleníteni a helységeket, és biztosítani a látogatók közötti 1,5 méteres távolságot.

 

A községi válságtörzs parancsnoka:

Radivoj Debeljački

 

szenttamas.rs