Hírek

Szenttamas.rs

 

A RENDKÍVÜLI HELYZETEKKEL FOGLALKOZÓ KÖZSÉGI TÖRZSKAR RENDELETE

 

A katasztrófa kockázatának csökkentéséről és a rendkívüli helyzetekben történő igazgatásról szóló törvény 43. szakasza alapján (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 87/2018. szám) Szenttamás község rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskara a Szerbiában koronavírus-betegek számának növekedése miatt, de tiszteletbe tartva a szerbiai Egészségügyi Minisztérium és a Vajdasági Közegészségügyi Intézet ajánlatait, 2020. július 17-én tartott telefonos ülésén meghozta a következő, Szenttamás község területére érvényes rendeleteket:

1. Elrendeljük a védőmaszk viselését minden zárt helyiségben, valamint a legalább 1,5 méteres szociális távolságtartást Szenttamás község területén, olyan helyeken, ahol nem lehetséges a távolságtartás (üzletek, gyógyszetárak, buszállomás előtt történő sorbanállás). Minden nyílt téren az arcmaszk viselete ajánlott.

2. Elrendeljük az arcmaszk viselését minden zárt térben és olyan helyeken, ahol nem lehetséges a 1,5 méteres távolságtartás. A kiskorú gyermekek szülei, nevelőszülei kötelezők biztosítani arcmaszkot a gyermekek számára.

3. Tilos zárt helyiségben, nyilvános helyen, továbbá nyílt területen a 10 főnél tömegesebb gyülekezés, amennyiben a megfelelő személyes védőintézkedések mellett nem biztosítható a legalább 1,5 méteres szociális távolságtartás, azaz 4 négyzetméter/fő terület biztosítása.

Radivoj Paroški, a községi válságtörzs parancsnoka

szenttamas.rs