Váltságtörzs

Szenttamas.rs

 

Szigorított az eddigi rendeleteken a szerb kormány

A koronavírus-járvány terjedése miatt vasárnap új intézkedéseket tett a szerb kormány. Változott a kijárási tilalomra vonatkozó döntés, melynek értelmében 17 órától reggel 7 óráig senki sem tartózkodhat az utcán. Kivételt képez a vasárnap, amikor a 65 évnél idősebb polgárok hajnali 3 órától reggel 8 óráig vásárolhatnak az élelmiszer boltokban. A lakóhely elhagyása a kijárási tilalom alatti időszakban csak kivételes esetben, azaz sürgős egészségügyi beavatkozás esetén, továbbá a munkaengedéllyel vagy az illetékesek külön engedélyével lehetséges.

Az új rendeletek értelmében a házi kedvencek tulajdonosai 20 és 21 óra között egyszeri alkalommal 20 percre elhagyhatják otthonukat a kedvenc sétáltatása érdekében, de legfeljebb 200 méterre távolodhatnának el lakcímüktől. A séta esetén tilos, hogy a házi kedvencek tulajdonosai csoportosuljanak.

A kormány ugyanakkor a COVID-19 vírus terjedésének megelőzésére lehetőségeihez mérten meghatározott mennyiségű felszerelést küldött a Boszniai Szerb Köztársaságba. Döntés született arról, hogy a védőmaszk ára darabonként 120 dinár lesz.

A Szerb Köztársaság kormánya továbbra is figyelemmel kíséri a COVID-19 vírussal kapcsolatos helyzetet, és erről rendszeresen tájékoztatja a polgárokat. Ismételten felhívják az összes polgár figyelmét, hogy kivétel nélkül tartsák be az összes intézkedést, mivel ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük ezt a fertőző betegséget.

szenttamas.rs