Váltságtörzs

Szenttamas.rs

 

Újabb szigorítások léptek életbe Szenttamáson

Rendkívüli ülést tartott szombaton, március 21-én a rendkívüli helyzetek szenttamási törzskara. A jelenlévők a Szerb Köztársaság kormányának döntései alapján több konkrét intézkedést és határozatot fogadtak el:

1. A 65 évnél idősebb polgárok hajnali 3 és reggel 8 óra között hagyhatják el otthonaikat, kizárólag bevásárlás céljából. A 65 évnél fiatalabbak kijárási tilalma szombattól 20 órától hajnali 3 óriág tart.

2. Az élelmiszerboltok és gyógyszertárak kivételével az üzletközpontokban minden más üzlet zárva tart.

3. Tilos a parkokban, a közterületeken és a sportpályákon való tartózkodás.

4. Zárt helyiségekben tilos az öt fő feletti gyülekezés.

5. Tilos a házi készítmények utcán történő árulása, ideértve a Svaštar környékét is.

6. A vendéglátóipari objektumokban tilos az ételek és italok fogyasztása a söntésnél és a kerthelyiségekben. A vendéglátósnak a rendkívüli állapot ideje alatt meg kell szerveznie az élelmiszer és ital házhoz szállítását, vagy ezt egy külső, arra előlátott részen árulhatja anélkül, hogy a vendég bemenne a vendéglőbe. A vírus terjedésének megakadályozása érdekében a vendéglátóiparban dolgozóknak kötelező a maszk és kesztyű viselése. Ez a határozat nem csupán az éttermekre és kávézókra vonatkozik, hanem más üzlethelyiségekre is, ahol asztaloknál vagy a söntés mellett élelmiszer és ital fogyasztható. Ide tartoznak a fogadóirodák, az autómosók, játékkaszinók…

szenttamas.rs